Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za 48 sportskih klubova 985 tisuća, pet udruga žrtava nasilja dodijeljeno 175.000 kuna

Klubove i udruge Grad Zagreb sufinancirat će s gotovo pet milijuna kuna (4.898.500 kuna)
04. travnja 2015. u 10:19 1 komentara 308 prikaza
tekvando
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Centar za sportsko rekreativne i zdravstvene aktivnosti te Taekwondo klub "Jastreb" dvije su udruge koje su dobile najviše novca iz ovogodišnjeg dijela proračuna, koji je Grad Zagreb odlučio namijeniti programima/projektima udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba iz područja socijalnog značenja.

Centru za sportsko rekreativne i zdravstvene djelatnosti tako će se dodijeliti 55.000, a Taekwondo klubu “Jastreb” 45.000 kuna. Oni su u kategoriji “programi i projekti prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži”, koji se odnose na sport, tehničku kulturu, sociopedagoško područje te na kulturu.

A upravo su sportske udruge, njih ukupno 48, dobile i najviši iznos – 985.000 kuna.

Najmanje su dobile žrtve nasilja, njih pet udruga. Među njihovim udrugama, koje su dobile ukupno 175.000 kuna, najviše je dobio Hrabri telefon za program/projekt savjetodavne linije za djecu i roditelje - 55.000 kuna, a najmanje Udruga “Vestigium”, za projekt “Kreativna kuhača”. Oni, pak, spadaju u kategoriju programa/projekata od socijalnog i humanitarnog značenja, a osim žrtva nasilja, novac je namijenjen i osobama starije životne dobi, socijalno ugroženim osobama koje nisu uključene u sustav socijalne skrbi i osobama kojima je potrebna psihosocijalna pomoć.

Klubove i udruge Grad Zagreb sufinancirat će s gotovo pet milijuna kuna (4.898.500 kuna), a koji su još klubovi dobili novac iz proračuna za 2015. može se vidjeti na stranicama Grada Zagreba.

KRANJČAROV BRAT EKSKLUZIVNO
Otkrivamo gdje je Cico proveo zadnja tri mjeseca života, brat Damir opisao posljednje dane
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • rakikaki:

    Odmah ukinuti donacije sportskim klubovima i sav novac transferirati Dokumenti i LGBT udrugama kako bi zadovoljili novinare.