Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz proračuna

Za 48 sportskih klubova 985 tisuća, pet udruga žrtava nasilja dodijeljeno 175.000 kuna

tekvando
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
04.04.2015.
u 10:19

Klubove i udruge Grad Zagreb sufinancirat će s gotovo pet milijuna kuna (4.898.500 kuna)

Centar za sportsko rekreativne i zdravstvene aktivnosti te Taekwondo klub "Jastreb" dvije su udruge koje su dobile najviše novca iz ovogodišnjeg dijela proračuna, koji je Grad Zagreb odlučio namijeniti programima/projektima udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba iz područja socijalnog značenja.

Centru za sportsko rekreativne i zdravstvene djelatnosti tako će se dodijeliti 55.000, a Taekwondo klubu “Jastreb” 45.000 kuna. Oni su u kategoriji “programi i projekti prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži”, koji se odnose na sport, tehničku kulturu, sociopedagoško područje te na kulturu.

A upravo su sportske udruge, njih ukupno 48, dobile i najviši iznos – 985.000 kuna.

Najmanje su dobile žrtve nasilja, njih pet udruga. Među njihovim udrugama, koje su dobile ukupno 175.000 kuna, najviše je dobio Hrabri telefon za program/projekt savjetodavne linije za djecu i roditelje - 55.000 kuna, a najmanje Udruga “Vestigium”, za projekt “Kreativna kuhača”. Oni, pak, spadaju u kategoriju programa/projekata od socijalnog i humanitarnog značenja, a osim žrtva nasilja, novac je namijenjen i osobama starije životne dobi, socijalno ugroženim osobama koje nisu uključene u sustav socijalne skrbi i osobama kojima je potrebna psihosocijalna pomoć.

Klubove i udruge Grad Zagreb sufinancirat će s gotovo pet milijuna kuna (4.898.500 kuna), a koji su još klubovi dobili novac iz proračuna za 2015. može se vidjeti na stranicama Grada Zagreba.

Komentara 1

RA
rakikaki
16:20 04.04.2015.

Odmah ukinuti donacije sportskim klubovima i sav novac transferirati Dokumenti i LGBT udrugama kako bi zadovoljili novinare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije