Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za 15 milijuna kuna groblje za kućne ljubimce

Gradnja počinje na jesen, a radovi bi trebali biti dovršeni krajem 2015. Uz groblje biti će i park za posjetitelje
11. kolovoza 2014. u 10:01 21 komentara 3784 prikaza
28.03.2013., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic sa suradnicima je predstavio projekt izgradnje krematorija i groblja za kucne ljubimce koje ce se nalaziti u sklopu sklonista za nezbrinute zivotinje Dumovec.  Photo: Borna Filic/PIXSELL

Na jesen, nakon šest godina obećanja i čekanja da se napokon razriješe imovinsko-pravni odnosi, pored Skloništa za napuštene životinje u Dumovcu, počinje izgradnja groblja za kućne ljubimce. Radovi čija se vrijednost procjenjuje na 15 milijuna kuna trebali bi biti dovršeni krajem 2015. godine, a groblje će se tako prostirati na osam hektara na kojima će biti izgrađen krematorij te 12 tisuća kazeta. Uz groblje, barem prema planu, gradit će se i park za sve posjetitelje koji će obilaziti svoje kućne ljubimce.

– Ovo je civilizacijski doseg koji građani Zagreba godinama očekuju. Konačno smo riješili sve što se moralo, upravo se završava kompletni glavni projekt po kojem ćemo moći dobiti i građevinsku dozvolu – poručio je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Grobljem za kućne ljubimce Zagreb tako prati austrijske trendove jer samo još u Beču postoji groblje za ljubimce, ali i ide, kako poručuju u Gradu, ispred ostalih zemalja i gradova u regiji kojima takva ponuda nedostaje. Dapače, u Gradu već računaju da će usluge kremiranja kućnih ljubimaca osim Zagrepčana koristi i naši susjedi, ali i ostali građani Hrvatske.

– Bit će to mjesto susreta svih onih koji vole kućne ljubimce, mjesto sjećanja, ali i prilika za udomljavanje napuštenih životinja jer se neposredno uz groblje nalazi i sklonište. Ponosni smo jer je zemljište u Dumovcu nakon dugog procesa u vlasništvu Grada Zagreba – zaključio je pročelnik Tuk.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • meeri:

    Oko sedamdeset tisuća pasa, koliko se procjenjuje da ih trenutačno živi u Zagrebu i tko zna koliko ostalih kućnih ljubimaca će imati svoj groblje i to je dobro.

  • Deleted user:

    chemica, postoje tri načina za rješenje ovog problema - prvi je da uginulu životinju baciš na smeće i baš te briga, drugi način je da daš uginulu životinju na Veterinu pa je oni spale ili koriste za svoje potrebe i ... prikaži još! ovaj trći da uginulu životinju sahraniš na groblju za životinje. Svatko će odabrati prema svom nahođenju, mogućnostima i civilizacijskoj razini.

  • lelica1:

    Napokon!