Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slika po svijetu Japanski fotograf u gradu je do kraja rujna

Yuyine fotke Zagreba prate tisuće ljudi

14.09.2015., Zagreb - Yuyxa Matsuo, japanski fotograf koji je ovih dana u Zagrebu i fotografira grad te objavljuje fotke na Twitteru. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
16.09.2015.
u 14:19

Prije polaska u šetnju ne planira puno, ali nikad se ne gubi. Dojmio ga se Gornji grad, centar... a na Dolcu je prvi put vidio svježu smokvu

Tek je dva tjedna u glavnome gradu. A već ga na društvenoj mreži Twitter prati mnoštvo Zagrepčana.

Svojim fotografijama Yuya Matsuo promovira Zagreb među gotovo 34 tisuće pratitelja, a ovaj 26-godišnjak koji fotografira “samo iz užitka” pohvale za gradske kuteve uhvaćene u vremenu dobiva i od samih stanovnika. Tako je ovjekovječio uske ulice prema Gornjem gradu, smjenu gradske straže, vožnju tramvaja, par koji sjedi u Botaničkom vrtu, maksimirsku šumu...

- Fotografije nastaju u mojim šetnjama gradom. Obično ne planiram puno kamo idem, ali gotovo nikad se ne izgubim. Uza sebe uvijek imam pametni telefon s kartom - kaže Yuya Matsuo, dodajući kako u gradu ostaje do kraja rujna. Zagreb je stanica na njegovom putu oko svijeta, a prethodno je posjetio Berlin, Beč i Split. Krenuo je iz Budimpešte, gdje se godinu i pol bavio iznajmljivanjem turistima.

- No rođen sam i odrastao u Tokiju. Navikao sam putovati sam. Sin sam jedinac, pa uvijek sve radim sam - kaže Yuya. Na najvećoj zagrebačkoj tržnici Dolac prvi je put tako vidio smokvu.

- Smokve sam jeo, ali suhe. To sam voće viđao u ljubičastoj varijanti, nisam znao da može biti i zelena - rekao je Matsuo. Otišao je u obilazak grada u sklopu ture “Opčinjeni Zagreb”, gdje se o noći našao na bivšem groblju u Jurjevskoj.

- To mi je bilo jako neobično - kaže, te dodaje da se iznenadio količinom ljudi koja se vikendom okupi u Tkalčićevoj ulici, dok je istovremeno stari dio grada gotovo opustošen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije