Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIG BROTHER

Vukovarska i Sesvete pod nadzorom, tržnice su sljedeće

'13.12.2011., Zagreb - Nadzorne kamere u Marticevoj ulici koje je jucer u rad pustio gradonacelnik Milan Bandic. Uskoro ce na zagrebackim ulicama biti 75 kamera, a do proljeca svih planiranih 225 u sk
'Patrik Macek/PIXSELL'
18.07.2012.
u 10:00

Trenutačno se snima sa 75 kamera na 25 lokacija. Do kraja godine u planu je postaviti i preostalih 150 kamera na 50 mjesta

Novih osam kamera od sutra počinje nadzirati jednu od najprometnijih gradskih ulica Vukovarsku te Ninsku i Bjelovarsku u Sesvetama. Time će pod nadzorom prometnih redara biti ukupno 25 ulica i križanja sa 75 kamera.

Veće ovlasti službe

Lokacije na kojima će se kamere postaviti određene su na temelju podataka koje s terena donose prometni redari.

– Imamo velikih problema na "zelenom valu" u smjeru istoka jer se vozači parkiraju, čime se gubi protočnost i stvaraju nepotrebne gužve. Drugi su nam problem ulice pokraj tržnica, koje će se također uskoro početi nadzirati – kazao je Mato Kraljević, čelni čovjek prometnog redarstva i "autor" nadziranja grada. Svrha kamera nije, napomenuo je, kažnjavanje, već uvođenje reda na gradske ulice. Zasada se kamerama nadziru i sankcioniraju samo prekršaji kod parkiranja, a plan je da se od Nove godine počne nadzirati te kažnjavati ulazak na već zakrčeno križanje.

– Taj se prekršaj naplaćuje tisuću kuna, a uopće se ne sankcionira jer je vozače gotovo nemoguće kazniti na cesti. Kamere su efikasno i jednostavno rješenje i nadamo se da će prometno redarstvo dobiti dozvolu s time počnemo – najavio je Kraljević.

Gledat će i bacanje otpada

Od Nove godine u planu je nadziranje šaranje po fasadama, kao i odlaganje glomaznog otpada.

Ključne riječi

Komentara 1

ZB
zgrada_bez_parkinga
23:45 18.07.2012.

Ove kamere treba zaslijepiti laserima velike jacine ..... i bit ce beskorisne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije