Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UIGRANI KRADLJIVCI

Vrebali po Zagrebu pa im prilazili s leđa i krali novčanike, novac podijelili međusobno

Novac
Foto: FREEPIK
1/3
07.03.2024.
u 11:24

Oštećene bi najprije uočili u tramvaju ili autobusu pa ih pratili, prišli s leđa i iz torbica otuđili novčanike u kojima su se nalazile bankovne kartice i novac.

Zagrepčani i brojni turisti mogu malo odahnuti, jer je 'pala' skupina uigranih lopova koji su harali zagrebačkim javnim prijevozom. Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe: 22-godišnjom i 24-godišnjom hrvatskom državljankom, jednim maloljetnim hrvatskim državljaninom te nad 21-godišnjim državljaninom Republike Italije. Sumnjaju, naime, da su počinili 11 kaznenih djela krađe, sedam kaznenih djela računalne prijevare od kojih su neka djela produljena, dok je nekoliko njih ostalo u pokušaju.

– Naime, sumnja se da su osumnjičeni od kolovoza 2023. godine pa do početka siječnja 2024. godine, na području Maksimira i Peščenice s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi od oštećenih osoba iz torbica, ruksaka i iz dijelova odjeće otuđili bankovne kartice i novac – piše u priopćenju PU zagrebačke. 

Čak šest puta, osumnjičeni su u različitim međusobno prethodno dogovorenim kombinacijama, te u jednom slučaju s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom, 'operirali'. Oštećene bi najprije uočili u tramvaju ili autobusu pa ih pratili, prišli s leđa i iz torbica otuđili novčanike u kojima su se nalazile bankovne kartice i novac. Osim toga, pet su puta dolazili oštećenim osobama na ulici te su im iz torbica ili dijelova odjeće otuđili novčanike s karticama i novcem. Novac koji su ukrali, zadržali su za sebe pa podijelili. 

VEZANI ČLANCI:

– Nadalje, sumnja se da su osumnjičeni nakon što su ih otuđili, bankovne kartice na bankomatima u neposrednoj blizini uporabili. U nekoliko navrata uspjeli su podići novac s bankovnih računa oštećenih, dok u više navrata u toj namjeri nisu uspjeli – stoji dalje u priopćenju.

Ukupna materijalna šteta iznosi 4320 eura, a nakon završenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnim državnim odvjetništvima dok se za maloljetnom osobom koja je trenutno nedostupna intenzivno traga.

VIDEO: Aktiviralo se klizište na ulazu u Predsjedničke dvore, pogledajte prizore s Pantovčaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije