Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad dovoljno

Vrbani dobili novi vrtić za 200 djece

Zagreb: Gradonačelnik Bandić otvorio novi dječji vrtić Vrbani II
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
25.09.2020.
u 09:32

Površina mu je oko 2014 četvornih metara i nalazi se na parceli omeđenoj Kuzminečkom, Lopatinečkom i Ulicom Vrbani, a uređenje u sklopu projekta vrijednoga 40 milijuna kuna trajalo je gotovo godinu dana.

 U protekla dva desetljeća ovo je 45 novi vrtić u metropoli – pohvalio se gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjem otvaranju “Sunčane” na Vrbanima II.

Vrtić je to za smještaj 200 djece u 12 odgojnih jedinica, od kojih su četiri jasličke, a šest je jedinica prilagođeno za klince svih dobi. Površina mu je oko 2014 četvornih metara i nalazi se na parceli omeđenoj Kuzminečkom, Lopatinečkom i Ulicom Vrbani, a uređenje u sklopu projekta vrijednoga 40 milijuna kuna trajalo je gotovo godinu dana. Uz četiri vrtića Grigora Viteza te “Bajku” i “Kustošiju”, pak, “Sunčana” je sedmi objekt za smještaj mališana otvoren na tom području.

– Škola i vrtića nikad dovoljno. U prirodnom smo prirastu pa nam ih uvijek treba. No, sad ćemo se dalje fokusirati na gradnju novog Doma zdravlja te knjižnice, što su nam trenutačno prioriteti – kazao je Nikola Fabrio, predsjednik Mjesnog odbora Vrbani. Istaknuo je i kako se kvart ubrzano razvija pa će u budućnosti trebati i više smještajnih kapaciteta.

Ključne riječi

Komentara 1

BI
bitanga99gizdava99
15:10 25.09.2020.

bravo za Grad Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije