Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Vratite pješačke prijelaze na Kvatrić

07. veljače 2009. u 12:00 10 prikaza

Prometna rješenja koja su došla u paketu s uređenjem Kvaternikovog trga, djelu stanovnika ipak nisu najbolje sjela. Najviše je pritužbi oko vraćanja pješačkih prilaza koji su uklonjeni. HNS-ova podružnica Maksimir stoga je pokrenula peticiju, kojom bi se napravile određene preinake.

- Svjedoci smo čestih pretrčavanja na nekadašnjim prijelazima, čime pješaci ugrožavaju svoje, ali tuđe živote. Nadamo se da će peticija osigurati povratak pješačkih prijelaza gdje su bili posljednjih 35 godina - istaknuo je predsjednik podružnice HNS-a Maksimir Denis Vukosav.


Video: Lana Kovačević

Najviše pritužbi imaju stariji stanovnici, kojima je pješački prijelaz bio jednostavnija opcije, nego zaobilazak ispod prometnica. Kvatrić koji je jedan od najvažnijih zagrebačkih trgova, nakon uređenja ponovno izaziva određene kontroverze. Lokalni izbori ipak će biti najbolji pokazatelj, koliko stanovnicima Kvatrića nedostaje ili pak odgovara nova prometna regulacija i uređenje trga.

(mKm)

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati