Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitchock u Malešnici

Vrana napala ljude nakon što joj je mačka dograbila mlado

vrana (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/10
20.05.2010.
u 12:35

Nakon gubitka mladunaca 
vrana “osvetnica” napada prolaznike

Nekoliko prolaznika lakše je ozlijeđeno u napadima pobješnjele vrane danas u zagrebačkoj Malešnici. Ptica se okomila na prolaznike nakon napada mačke na mladunce. Pobješnjelo ponašanje ptice koja se već navikla na ljude objasniti se može činjenicom da je jedno mladunče nakon napada ostalo na životu i dozivalo majku.

Mišljenje stručnjaka
- Manje je vjerojatno da će vrana napadati iz osvete jer životinje takve osjećaje nemaju - ustvrdila je dr. Jelena Kralj iz Zavoda za ornitologiju HAZU-a.

- Zna se dogoditi da mladunci ispadnu iz gnijezda, što je moguće, i da iz nekog grmlja dozivaju majku, pa ako se u tom trenutku u blizini nalaze psi ili mačke ptica može pretjerati u reakciji - objasnila je biologinja.

No, unatoč objašnjenju iz Zavoda stanovnici Malešnice u strahu su od napada i promatraju nebo iznad glava pogotovo na Malešnici 44 gdje su se napadi redali.

Vranu se može ukloniti
- Niti jedna vrsta vrane kod nas nije ugrožena tako da ju se može brzo ukloniti, no na koji bi se to način moglo najbolje učiniti stvarno ne znam - kaže Kralj.

Drama se odigrala jutros oko 10 sati u zagrebačkom naselju Malešnici. Na teren su upućeni vatrogasci koji su morali smiriti podivljalu vranu koja se obrušila na ljude nakon što joj je jedno mlado dograbila mačka, a drugo palo u grmlje. U obrani podmlatka vrana je svojim kljunom i kandžama ozlijedila troje prolaznika u Ulici Malešnica kod kućnog broja 44, izvijestila je zagrebačka policija.

Ključne riječi

Komentara 20

OV
over
12:08 21.05.2010.

objasnjenje zavoda je krivo jer neke zivotinje IMAJU osjecaj za osvetu (ne samo ljudi) :p

OB
-obrisani-
13:29 21.05.2010.

RE: 20.05.2010. u 21:55h blackula9 je napisao/la: Vrana je opasna kao vepar kad brani mlado Haha, još malo pa će biti opasna kao slon oli nosorog, mož i tigar zajedno sa lavom.

OB
-obrisani-
03:50 21.05.2010.

- No, unatoč objašnjenju iz Zavoda stanovnici Malešnice u strahu su od napada i promatraju nebo iznad glava pogotovo na Malešnici 44 gdje su se napadi redali. - Ma šta ga pretjeruju, i neka puste pticu, smirit će se, aa ne odmah ukloniti. Nek rađe uklone one u poliici koji ne valjaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije