Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S poznatim u kvartu

Vozio sam curu doma i razbio auto. Bio mi je to prvi susret s Bukovcem

06.04.2017., Zagreb - Zeljko Pervan, komicar, scenarist i glumac. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
10.04.2017.
u 17:25

Željko Pervan upoznao ju je na tulumu u Dubravi, gdje je odrastao, i postala mu je supruga

Razbijen Peugeot karavan i srušena ograda.

Rezultat je to prvog “susreta” komičara, scenarista i glumca Željka Pervana s njegovim sadašnjim kvartom. “Malena” nezgoda dogodila se prije 30-ak godina, kada je buduću suprugu Dariju vozio kući.

Ima četiri kćeri

Danas na Bukovcu živi, a ondje su odrasle i njegove četiri kćeri, Pavla, Mia, Dorija i Ines. Voli ga, kaže, zbog zelenila i mira, iako mu je prava oaza za opuštanje kuća u Kašteliru u Istri. A dok je u Zagrebu, najradije je među svoja četiri zida i u vlastitom dvorištu.


– Ponekad svratim na tržnicu Kvatrić gdje imamo nekoliko svojih kumica. Kod jedne već godinama kupujem isto, pola kilograma tankih kora od kojih supruga radi štrudle – govori Pervan dodajući da ondje nabavlja i meso za roštilj. Omiljenog kvartovskog kafića pak nema.


– Ne pijem pa me kafići i ne zanimaju. Eventualno kada imam neki poslovni dogovor odaberem “Lokin” kod križanja Maksimirske i Bukovačke – kaže Pervan.

I za odrastanja u Dubravi, iz koje se odselio 1996. godine, bio mu je veći gušt biti doma i čitati. Sjeća se da je jednom kao tinejdžer izišao na plesnjak na vrhu nebodera na glavnom trgu. 
– Nisam shvatio poantu tog izlaska. Dim, buka... Nije to za mene. No, znao sam provesti sate, pa i dočekati zoru, “u priči”. To je moja vrsta zabave – ističe Pervan.

Dubravu pamti i po važnim životnim trenucima. U tom je kvartu, na zabavi kod susjede s kojom je studirala, upoznao suprugu. A ondje se i prvi put zaljubio. S djevojčicom iz razreda “furao” je točno tri dana.

– Bilo je gotovo kad je njezina prijateljica vidjela kako na ljubičastom mopedu Poni Express, kupljenom na gornjem katu Name u Dubravi za 535 dinara, vozim drugu djevojku – precizno opisuje.

Ispred dvorišta njegove Osnovne škole Ivana Mažuranića pak u trećem ga je razredu udario auto. Dogodilo se to nakon što se ponudio koleginim štapićima kojih je zagrabio, kaže, “preko svake mjere”.
– Počeo sam trčati jer je kolega Luka, iako smo bili ista generacija, imao dva metra. Izletio sam iz dvorišta i tada je naišao auto. Letio sam preko cijele ulice – prisjeća se dodajući da danas u Dubravu navrati u posjet majci.

Na snimanja tramvajem

Mladost su mu obilježili i tramvaji, kojima je odlazio na razna snimanja. Kada se 1984. godine pridružio “Zločestoj djeci”, obišli su cijeli Zagreb snimajući komične spotove poput “Zlatne bule” ili “Serbus Zagreb”. •

Ključne riječi

Komentara 3

PP
puf-pant
17:34 10.04.2017.

hodajuca legenda..jedan od najvecih, ako ne...i najveci :)

DU
Deleted user
18:59 10.04.2017.

A je ostario....

Avatar Niškorist
Niškorist
14:16 11.04.2017.

Poanta ovog članka je ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije