Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trule karoserije

Vozač pauka prijavio policiji neispravne - pauke

'29.12.2011., Zagreb - Damir Babic zaposlenik Zagreb parkinga koji je prijavio policiji da Zagreb parking radi sa tehnicki neispravnim vozilima. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
31.12.2011.
u 09:00

Trule karoserije, vrata koja se ne mogu zatvoriti, hrđa na podu, neispravne kočnice, opisao je pauke njihov vozač Damir Babić

– Vozila su tehnički neispravna, svi pauci su truli, pucaju lanci, kočnice ne rade, vrata se ne mogu zatvoriti, podovi zahrđali, vidi se cesta kroz dno. Brinem se za sigurnost kolega koji se voze u tim krntijama. Nitko nije anonimno prijavio tehničku neispravnost vozila, to sam učinio ja jer se ne bojim reći istinu – započeo je Damir Babić, vozač pauk vozila koji već pet godina metropolom vozi "plavu moru" za vozače. Upravo zbog njegove prijave MUP-u, ZGparking ostao je ovaj tjedan čak bez pet pauk vozila!

Tehnički neispravni

Dodaje da Robert Mišeta, voditelj Holdingove podružnice Zagrebparking, obmanjuje javnost tvrdeći da je samo jedan pauk stavljen izvan prometa. Naime, Babić kaže kako je svih pet vozila koje je policiji prijavio 15. prosinca ove godine "opasno za život" i da je policija i ostala četiri vozila, kojima nisu skinuli tablice, stavila na led dok se ne obavi detaljan tehnički pregled.

– Govore mi da sam druker i cinker. Zbog mene su stavili jedan pauk izvan funkcije i skinuli mu tablice, a ostalima je zabranjen izlazak iz Strojarske. Unatoč tome što je policija utvrdila da su vozila tehnički neispravna, i dalje me neki prozivaju da sam cinker. Ta vozila koja više ne voze stara su 17 godina, a tek nedavno prošla su tehnički pregled. Kako je to moguće kada je policija utvrdila da su neispravna? Borim se za svoje zdravlje i da spriječim da se sutra, ne daj Bože, nekome nešto dogodi – nastavio je Babić koji se nakon operacije kralježnice i, kako kaže, loših uvjeta na radnome mjestu i ozlijedio pri obavljanju posla te završio na bolovanju.

"Neki će ići na odmor"

– Neću komentirati komentare gospodina Babića. Ako misli da je u pravu, neka radi i dalje što radi. Ne želim ulaziti u takvu komunikaciju, pogotovo znajući da je gospodin Babić spominjao i kaznene prijave protiv mene i firme. Ne želim dolijevati ulje na vatru i hraniti ego tog čovjeka – reakcija je Roberta Mišete, voditelja Zagrebparkinga, koji je priznao kako je trenutačno u pogonu samo 16 od 21 pauka jer ih je pet, godišta 1995., upitne tehničke ispravnosti.

Iako situaciju ne smatra alarmantnom, radnici su zabrinuti. Gubitak vozila, naime, mogao bi značiti i gubitak radnih mjesta. No, Mišeta tvrdi da zaposlenici ne trebaju strahovati od otkaza.

– Imali smo skup radnika i ljude obavijestili o novonastaloj situaciji, a glavno je da nitko neće dobiti otkaz. Neki će ići na odmor, druge ćemo premjestiti – zaključio je Mišeta.

Komentara 26

HA
Harpoon
09:31 31.12.2011.

Pozdravljam potez vozača pauka jer je prijavio tehničku neispravnost vozila, ali predpostavljam da će mu dotični drug Robert Mišeta na neki od dobro poznatih načina zabiti kajlu ili nasapunati dasku. Predobro su ovakovi drugovi umreženi.

DU
Deleted user
09:36 31.12.2011.

Zamislite situaciju: pauk natovaren jednim vozilom zbog neispravnih kocnica uleti u grupu ucenika koji cekaju na zeleno svjetlo da predju cestu. Nemoguca situacija? Nazalost vrlo realna situacija... I tko bi onda bio kriv? Ajmo se kladiti: ja kazem da bi optuzili vozaca koji nije odbio voziti neispravno vozilo. I eto covjeka, ni krivog ni duznog u zatvoru na 5-6 godina zbog ubojstva iz nehata troje djece i ranjavanja daljnjih 6 od kojih su dvoje zavrsili u kolicima kao trajni inavlidi! Ovoj budali Miseti treba dati otkaz a gospodinu Babicu svaka cast!

OB
-obrisani-
09:30 31.12.2011.

Voditelj....Mišeta je....debil... . i on bi trebao raditi kao perač ..vozila.............ebo ga Bandić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije