Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
junak kvarta

Vozač izgorenog autobusa: Ne bih si oprostio 
da je itko nastradao

'29.07.2013., Zagreb - Autobus ZET-a na liniji Crnomerec - Bizek zapalio se tijekom voznje u ulici Bukovscak 25. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Luka Stanzl/PIXSELL'
1/9
26.08.2013.
u 11:00

Čim je uočio dim, vozač je zamolio putnike da izađu i tek je onda krenuo gasiti vatru, autobus je izgorio

Vozač ZET-ova autobusa, 59-godišnji Dragutin Ištok ponedjeljak 29. srpnja pamtit će do kraja života. Na trasi Črnomerec – Bizek, krenuvši sa stanice iznad cementare Podsused kod Bukovščaka, uočio je dim na zadnjem lijevom kraju autobusa kad se prestrojavao s ugibališta. Priseban, zamolio je putnike, za koje će se kasnije pokazati da ih je bilo više od 20, da izađu van ne sluteći da će vatra u idućih deset minuta progutati dvije i pol godine star Manov autobus.

– Sreća je da sam im odmah rekao da izađu. Pokušao sam aparatom ugasiti vatru, no nije išlo. Ispod zadnjeg kraja autobusa razlila se velika crna mrlja nafte i prava je sreća da sam uočio dim na vrijeme. Da nisam stao nego nastavio vožnju, možda bismo morali razbijati stakla i tko zna što bi se u panici sve dogodilo – prisjeća se Ištok. Spašeni putnici dovikivali su mu da odustane od spašavanja autobusa jer je preopasno! Nakon dolaska vatrogasaca i policije bilo je jasno da se ništa nije moglo učiniti i da je Dragutin spriječio katastrofu. Poslije očevida otišao je kući, no usnuti nije mogao.

– Stalno sam vraćao slike i pribojavao se da je netko od putnika, starija osoba ili invalid, ostao u autobusu. Nisam se mogao smiriti, no drugi dan otišao sam na posao. Kolege su vidjeli da sam rastresen i potjerali su me k liječniku – nastavlja hrabri vozač koji je 25 dana nakon nesreće još na bolovanju. Uskoro će napuniti 40 godina staža za volanom, od čega je 21 godinu proveo u ZET-u.

>>Autobus ZET-a zapalio se tijekom vožnje, nitko nije ozlijeđen

>>Autobus se samozapalio kod Skradina, nema ozlijeđenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije