Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba

Vojarnu će Samoborci svojim novcem obnavljati za državu

Vojarna
PIXSELL
10.06.2010.
u 08:00

Samoborski HDZ dao je svoje mišljenje o vojarni Taborec, financiranju Autobusnoga kolodvora, smanjenju komunalne naknade poduzetnicima..

Vojarna Taborec, projektna dokumentacija za gradnju osnovne škole u Farkaševcu, financiranje Autobusnoga kolodvora, smanjenje komunalne naknade poduzetnicima... O svemu tome oglasio se jučer samoborski HDZ nakon višemjesečne šutnje. Kako kaže Tomislav Masten, šef samoborskog HDZ-a, na to ih je ponukao intervju koji je gradonačelnik dao lokalnom listu.

Žive u dva grada

– Katkad dobivam dojam da gradonačelnik i ja ne živimo u istom gradu. Jer, u njegovu je gradu sve divno i krasno, a u mom ipak postoje problemi – kaže Masten.

Za vojarnu Taborec u HDZ-u kažu da i oni žele da vojarna dođe u vlasništvo Grada, ali smatraju da su loši uvjeti na koje je Grad pristao da od države dobije vojarnu.

– To nije dobivanje vojarne, već plaćanje uređenja zgrada za državne institucije. Troškovi za gradski proračun bit će veliki i ne znam otkud novac za uređenje policijske postaje, kao i za druga uređenja na koja se Grad obvezao – smatra Masten.

Osvrnuo se i na novac potreban za izradu projektne dokumentacije za gradnju osnovne škole u Farkaševcu.

– Za projektnu dokumentaciju treba 1,8 milijuna kuna, a Samobor je u ovoj godini osigurao samo 400 tisuća kuna u proračunu. Tim tempom škola neće biti skoro sagrađena – dodao je Masten.

“Isprika” Kreši Beljaku

Dotaknuo je HDZ i vruću temu financiranja Autobusnoga kolodvora. – Kolodvor se gradi nezadovoljavajućom dinamikom, a trebao bi biti završen u prosincu. Ne znam kako ga gradonačelnik misli završiti kad nije osigurao financiranje njegove gradnje te još nema suglasnost Ministarstva financija za eventualna zaduženja – rekao je Tomislav Masten koji se za kraj “ispričao” gradonačelniku Kreši Beljaku.

– Ispričavam mu se jer sam rekao da je komunalnu naknadu svom sponzoru kampanje smanjio za pola milijuna kuna. Istina je da im je naknada smanjena za više od 900 tisuća kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije