Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD!

Vodu uredno plaća 40 godina, a sad kažu da je ilegalno priključen

Sesvetski Kraljevec
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
23.01.2014.
u 11:02

Stanari će uložiti prigovor, a iz Vodovoda odgovor ne stiže

Na kućnu mu je adresu prošloga tjedna stigla neobična obavijest. Nakon 40 godina života u Kraljevečkoj 10 u Sesvetskom Kraljevcu iz Holdingove su ga podružnice Vodoopskrba i odvodnja obavijestili da je ilegalno priključen na njihov vodovod.

Skupljanje papira

Jerko Leder nije jedini. Većina se stanara Sesvetskog Kraljevca digla na noge jer im nije jasno na osnovi čega su dobili spornu obavijest jer uredno i redovito dobivaju račune i plaćaju vodu.

Nikome u naselju nije jasno otkud sad ta priča o ilegalnom priključku

Željko Perković

– Sagradio sam ovu kuću, platio sve, skupio dozvole i ne razumijem u čemu je sada problem – kazao je Jerko i dodao da u obavijesti stoji da u roku od 30 dana trebaju podnijeti zahtjev za priključak te priložiti odgovarajuće papire kao što su kopija dokumenta katastarskog plana objekta ne starija od šest mjeseci, građevinska dozvola, dokaz o vlasništvu...

Ni Željku Perkoviću nije svejedno. Ima dvoje malodobne djece, jedva, kaže, izdvaja za plaćanje režija, kredita, vrtića i ostaloga, a sada će, ističe, morati izdvojiti nekoliko stotina kuna samo za dokumentaciju.

– Tko zna koliko ćemo na kraju morati izdvojiti novca za sve ovo. Mi smo ovu kuću kupili prije šest godina i svi su papiri bili uredni. Nikome u naselju nije jasno otkud sad ta priča o ilegalnom priključku – zbunjeno je kazao Željko držeći u ruci račun od 216 kuna za prosinac prošle godine.

Novčana kazna

Slavica Puškarić doselila se u Kraljevečku 11 1975. godine. Neko je vrijeme živjela u Švicarskoj, a konačno se vratila 1990. godine.

Ne bježimo ni od čega, samo želimo da nam konkretno objasne zašto se sada moramo mučiti sa silnom dokumentacijom i plaćanjem nečega za što smo bili sigurni da je u redu. A račune su nam mogli bez problema slati svih ovih godina – komentirala je Slavica.

U obavijesti stoji i da, u slučaju da stanari ne podnesu zahtjev za priključak u zadanom roku, gradsko upravno tijelo novčano će ih kazniti.

– Skupljamo sada sve papire i račune kojima se možemo braniti pa ćemo jednoglasno, svi stanari koji su dobili obavijest, na nju uložiti prigovor – poručio je Jerko Leder. Odgovor Holdingove podružnice Vodoopskrba i odvodnja do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Komentara 7

NO
novkovka
11:53 23.01.2014.

takve stvari se mogu dešavati samo kod nas,toga u svijetu nema.

HR
hrxxx111
11:32 23.01.2014.

izgleda da se u zadnje vrijeme i firme okrecu protiv gradana samo kad zadnje racune pogledam muka me uhvati plin 3x skuplji nego mjesec prije voda koliko sam potrosio toliko mi jos lupaju nekakve zastite i poreze ma me izadeizade duplo skuplje jedino racun za net nisam dobio ovaj mj al nekako imam osjecaj da ce me oderat iduci

Avatar delminium
delminium
11:37 23.01.2014.

bandić nosi broza na reveru zato holding pošteno radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije