Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave

Vatrogasci i dalje brane kuće u Čičkoj Poljani

Čička Poljana
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
19.02.2014.
u 21:40

- Organizirana je i opskrba hranom za ugrožene kuće i domaćinstva koja nemaju mogućnost komunikacije, javlja Gorica.hr

Vatrogasci i dalje dežuraju i brane kuće u Čičkoj Poljani, izvijestila je u srijedu navečer Gorica.hr.

- Nabavljene su i posebne trake koje se lijepe na vrata i u doticaju s vodom pomoću zraka sprječavaju ulazak u kuću. No, u tom slučaju nema mogućnosti otvaranja vrata. Organizirana je i opskrba hranom za ugrožene kuće i domaćinstva koja nemaju mogućnost komunikacije. Namirnice dostavljaju članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja Velike Gorice. Danas je podijeljeno 70, a za sutra je pripremljeno 100 paketa. Stožer za zaštitu i spašavanje i dalje upozorava na potrebu dizanja stvari unutar kuće i oprez kako ne bi došlo do doticaja struje i vode- javlja Gorica.hr.

Načelnik velikogoričkog Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos stanovnike je upozorio da budu oprezni sa strujom, donose Kronike VG. Odgovarajući na pitanje hoće li u slučaju veće poplave doći do evakuacije u Čičkoj Poljani kazao je kako o napuštanju vlastitog doma odlučuju isključivo stanari.

- Evakuacija ovisi o svakom mještaninu. Imali smo već slučaj prošloga tjedna u Petrovini gdje smo željeli evakuirati cijelo romsko naselje, ali oni to nisu željeli pa su ostali i dalje u svome domu – rekao je Kos.

Ne može se autom kroz Čičku Poljanu

Podsjetimo, ranije danas objavili smo da je prema podacima Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice, razina vode u Čičkoj je Poljani 330 centimetara, odnosno pet centimetara više nego tijekom lanjske poplave te da promet do središta ovoga mjesta, danima poplavljenog, nije moguć osobnim automobilima.

– To nije moguće ni od strane Kuča ni iz smjera Novoga Čiča, razina vode je na prometnici i do 40 centimetara – naglasili su ranije iz Grada.

Mještani zbog toga nisu mirovali ni sinoć ni jutros, zajedno s vatrogascima podizali su dodatne zečje nasipe uz kuće, a pripadnici DVD-ova u suradnji sa Zapovjedništvom Civilne zaštite organizirali su dijeljenje kruha, mlijeka i vode najugroženijim mještanima.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Oni koji su na najkritičnijim područjima, upozorili su iz Velike Gorice, moraju podići stvari u kući i biti i dalje u stanju pripravnosti, a za sve se potrebe i informacije mogu obratiti Stožeru kod stare škole ili na broj telefona 112.

>>'U četvrtak se očekuje ulazak novog vodnog vala iz Slovenije'

Komentara 1

A1
Ardo 1944
10:22 19.02.2014.

Nije mi jasno zašto se voda iz rijeke Odre ne pusti u odteretni kanal Sava-Odra kroz koji ona prolazi?Ili mudraci iz H.Voda pojma nemaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije