Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobuna na placu

Vlasnici štandova zaprijetili Liniću zatvaranjem svih tržnica

tržnica prosvjed
Marko Prpić/PIXSELL
27.06.2013.
u 08:40

Oko 400 vlasnika s placa upozorilo Ministarstvo financija da nisu spremni na uvođenje fiskalnih blagajni idući tjedan

Zatvaranjem svih tržnica zaprijetili su vlasnici štandova s trešnjevačkog placa jučer ministru financija Slavku Liniću ako ih prisili da uvedu fiskalne blagajne. Prosvjedom koji su organizirali zbog roka za uvođenje novog načina naplate, a koji je 1. srpnja, htjeli su još jednom upozoriti da fiskalnim blagajnama mjesto nije na placu. 

– Ljudi neće moći raditi posao kako treba. Onda bi se bavili računima, a niti su informatički pismeni niti znaju s digitalnim blagajnama. Mi smo preprodavači koji plaćaju svoj porez uredno državi – kazao je vlasnik štanda Božidar Hudinčec. 

Na strani prodavača je i podružnica Zagrebačkog holdinga, Tržnice Zagreb. 

– Svi prodavači, njih oko 400, na ovoj su tržnici legalno. Plaćaju svoje poreze, najmove i druge pristojbe. Njih će uvođenje fiskalnih blagajni u startu koštati od 800 do dvije tisuće kuna, a morat će plaćati i mjesečno knjigovođu – kazao je glasnogovornik tržnica Miroslav Pupić Bakrač. Uvođenje fiskalnih blagajni neće pogoditi samo njih, smatraju trgovci. 

– Radimo pod vedrim nebom, o temperaturi nam ovisi koliko ćemo sati raditi, ako je minus 20, onda nas danima nema. Kad je jako vruće, radimo skraćeno – kazala je Hajrudinka Mehmedović. Iz istog razloga danas će i vlasnici ribarnica s tržnice Dolac održati mirni prosvjed kako bi upozorili na probleme koji ih očekuju.

>>Dobra vijest za \'kumice s placa\' : Neće trebati fiskalnu blagajnu

>>\'Fiskalizacija tržnica napravit će od nas socijalne slučajeve\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije