Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u zagrebu

S bebom bježala iz gorućeg stana: 'Mislila sam da se nećemo spasiti'

Foto: Mia Mitrović
1/10
30.11.2021.
u 15:39

Pomoć i smještaj im nude susjedi, a također im i iz Grada traže privremeni krov nad glavom.

Dojila sam sina od godinu i nešto mjeseci. Željela sam ga uspavati da mogu otići u vrtić po starijeg sina. Već sam i ja napola spavala kada je u sobu utrčala moja desetogodišnja kći i počela u panici vikati 'mama, mama, bježmo van, kuća gori',- ispričala nam je još vidno potresena Božena Kolarić, jedna od osmero stanra stana na prvom katu stambene zgrada na Ferenščici I u kojemu je danas oko 13.30 izbio požar. 

Kada je vatra počela sukljati, nastavlja Božena, s bebom je pobjegla kroz balkon na bočnoj strani zagrde. Da spasi dsebe i djecu, kaže, pomogli su joj brat i sestra te susjedi. Dim ju je omamio pa nije vidjela ništa pred sobom. 

- Ljudi su mi pomogli, počeli vikati da gori stan i nek brzo izađem van. Bila sam u kratkim hlačama i jedva smo pobjegle. Istračala sam bosa, kao i moja sestra. Svima su nam dali cipele. U trenutku kad je počelo gorjeti bilo nas je petero u stanu, odnosno sestra, brat, sin, kćer, ja i kućni ljubimci. Spasili su nam i psa te dvije mačke - govori B. Kolarić. Kada je gusti dim ispunio dnevnu sobu u kojoj je odmarala s malenim djetetom na prsima, mislila je, kaže , da je to kraj. 

-Srećom, nikome se ništa nije dogodilo. To je anajvažnije. I djeca su dobro. trenutno su kod svekrve. Kći plače, još uvijek je u šoku- prepričava majka iz izgorjelog stana na Peščenici.

Da nije bilo njezinog brata, ističe, ugušili bi se u dimu.

- Brat je vikao da gori i nek se brzo maknemo van. Toliko je bilo dima da nismo ni vidjeli prst pred nosom. Oni su izletjeli van, a ja nisam mogla izaći van na vrata gdje su i oni, zato smo pobjegli kroz balkon. Pa su vatrogasci brzo došli - prisjeća se dodajući da nema ozlijeđenih. Ne znaju ni kolika je šteta, ali pretpostavlja da je sve izgorjelo - lijekovi za majku, odjeća od djece, dokumenti... U stanu koji je izgorio, živjelo je osmero ukućana.

- Djeca su smještena kod svekrve, najmanji sin je tu kod susjeda da mogu dojiti - kratko će. Dok pričamo, Boženi prilaze susjedi. Raspituju se jesu li svi dobro, treba li pomoć, smještaj... Privremeni krov nad glavom obitelji traži i Grad Zagreb. 

30.11.2021., Zagreb - Akcija vatrogasaca zbog pozara na zgradi u zagrebackom kvartu Ferenscica. Iz pozara su spaseni baka i pas
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 13,30 sati zaprimila je dojavu građana o požaru u stanu na lokaciji  Ferenšćica I broj 51. Izlaskom na teren utvrđeno je kako se radi o požaru na 1. katu stambene zgrade. Jedanaest osoba spašeno je iz zgrade visinskim vozilom. Pet osoba zatražilo je hitnu medicinsku pomoć te su odvezene na bolničko liječenje. Iz dima su spašena i četiri kućna ljubimca. Požar je odmah ugašen te je izvršeno odimljavanje prostora. 

Na terenu je bila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa dvadeset i dva vatrogasca i sedam vozila, Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu  Grada Zagreba, Gradsko društvo Crvenog križa Grada Zagreba te djelatnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara biti će poznat nakon policijskog očevida", poručuju iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Na terenu smo neslužbeno doznali kako je do požara došlo zbog kratkog spoja na božićnim lampicama stoga se prilikom rukovanja 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar duje912
duje912
09:25 01.12.2021.

1.12 i već pale žaruljice za bor? i to one kineske koje nemaju nikakve kontrola kvalitete? bome crkva može bit ponosna na ispiranjem mozga ljudima oko božića i tih tlapnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije