Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globa

Više od 50 osoba u Zagrebu kažnjeno zbog nečišćenja snijega

snijeg (1)
PIXSELL
09.02.2012.
u 08:29

Nisu čistili ispred ulaza u zgrade i kuće. Kazne za "zaboravne": od 700 do 1000 kn. Iz gradskog komunalnog redarstva ipak poručuju da je stanje bolje nego prijašnjih godina.

Čišćenje snijega ispred ulaza u kuće s javnog pločnika i uokolo stambenih zgrada dio građana i dalje ne smatra svojom obavezom, što dokazuju i naplaćene globe.

Kako doznajemo iz zagrebačkoga Komunalnog redarstva posljednjih nekoliko dana, 54 su osobe kažnjene zbog neočišćenog snijega. Ipak, poručuju da je to puno bolji rezultat negoli prošlih godina, ali i dalje mole građane da, kada padne snijeg, na vrijeme očiste svoje prilaze.

Naime, kazne se za "zaboravne" kreću od 700 do 1000 kuna, a oni koji odbiju očistiti snijeg, možda se ipak prime lopate zbog toga što mogu odgovarati za štetu koju bi netko mogao pretrpjeti zbog neočišćenog snijega.

 

Komentara 27

OB
-obrisani-
12:30 09.02.2012.

Da manje laju na forumima nebi kazne plaćali.

VI
Vito
08:46 09.02.2012.

Dajte prošećite po križanjima... Ralice nanesu snijeg na zebre, a nitko ne očisti \"brijeg\" koji nastane nakon njihovog prolaza... Bit će još zanimljivije kad se počne topiti - lokve do pola trotračne prometnice, samo zato što slivnici nisu oslobođeni, a a po središtu grada čak nisu niti postavljeni, ugrađeni, u samim zavojima križanja... Tako otopljeni snijeg naprasto ostaje i stvara jezero kojeg zatim vozila u prometu \"špricaju\" kotačima po prolaznicima... A prolaznici moraju preko jezera na drugu stranu, budući jednostavno nemaju drugog izbora... Onda do posla i nazad najmanje dva puta moće noge prije Uskrsa...

PI
pidocha
10:14 09.02.2012.

a šta je sa onih ostalih 50-ak zagrepčana u zagrebu, zašto oni nisu kažnjeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije