Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Više od 50 osoba u Zagrebu kažnjeno zbog nečišćenja snijega

Nisu čistili ispred ulaza u zgrade i kuće. Kazne za "zaboravne": od 700 do 1000 kn. Iz gradskog komunalnog redarstva ipak poručuju da je stanje bolje nego prijašnjih godina.
09. veljače 2012. u 08:29 27 komentara 107 prikaza
snijeg (1)
Foto: PIXSELL

Čišćenje snijega ispred ulaza u kuće s javnog pločnika i uokolo stambenih zgrada dio građana i dalje ne smatra svojom obavezom, što dokazuju i naplaćene globe.

Kako doznajemo iz zagrebačkoga Komunalnog redarstva posljednjih nekoliko dana, 54 su osobe kažnjene zbog neočišćenog snijega. Ipak, poručuju da je to puno bolji rezultat negoli prošlih godina, ali i dalje mole građane da, kada padne snijeg, na vrijeme očiste svoje prilaze.

Naime, kazne se za "zaboravne" kreću od 700 do 1000 kuna, a oni koji odbiju očistiti snijeg, možda se ipak prime lopate zbog toga što mogu odgovarati za štetu koju bi netko mogao pretrpjeti zbog neočišćenog snijega.

 

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • -obrisani-:

    Da manje laju na forumima nebi kazne plaćali.

  • Vito:

    Dajte prošećite po križanjima... Ralice nanesu snijeg na zebre, a nitko ne očisti \"brijeg\" koji nastane nakon njihovog prolaza... Bit će još zanimljivije kad se počne topiti - lokve do pola trotračne prometnice, samo zato što slivnici nisu oslobođeni, a ... prikaži još! a po središtu grada čak nisu niti postavljeni, ugrađeni, u samim zavojima križanja... Tako otopljeni snijeg naprasto ostaje i stvara jezero kojeg zatim vozila u prometu \"špricaju\" kotačima po prolaznicima... A prolaznici moraju preko jezera na drugu stranu, budući jednostavno nemaju drugog izbora... Onda do posla i nazad najmanje dva puta moće noge prije Uskrsa...

  • pidocha:

    a šta je sa onih ostalih 50-ak zagrepčana u zagrebu, zašto oni nisu kažnjeni