Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOGODIŠNJA NOĆ

Pune ruke posla za vatrogasce: Gorile tribine, balkon, automobil udario u plinski ormarić...

Vatrogasci gase požar u zgradi u ulici Horvata Kiša
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
01.01.2020.
u 12:16

Dežurni službenik operativno-komunikacijskog centra Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba izvijestio je da su od 19 sati do jutra vatrogasci imali ukupno 25 intervencija, od čega samo od ponoći njih 15.

Novogodišnja noć u Zagrebu prošla je relativno mirno, hitna služba zabilježila je 30 do 40 posto više intervencija no uobičajenim danima, dok je jedina ozbiljnija vatrogasna intervencija bila u Šašinovcu kod Sesveta gdje se zapalio štagalj.

Pročelnica terenskog odjela Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Ljupka Hitrova kazala je za Hinu da je novogodišnja noć protekla s povećanim brojem intervencija, kojih je bilo 30 do 40 posto više u odnosu na uobičajene dane.

Vatrogasci gase požar u zgradi u ulici Horvata Kiša
1/13

Većinom su se odnosile na mlađe ljude koji su konzumirali veće količine alkohola ili pak na manje ozljede, primjerice od stakla, a također su zabilježene i dvije lakše prometne nesreće

Dežurni službenik operativno-komunikacijskog centra Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba izvijestio je da su od 19 sati do jutra vatrogasci imali ukupno 25 intervencija, od čega samo od ponoći njih 15. 

Od tih 15 intervencija 14 ih se odnosilo na razne sitnije požare uzrokovane ispaljenom pirotehnikom, dok se pak u mjestu Šašinovec kod Sesveta zapalio štagalj, pri čemu je izgorilo krovište i sijeno, no nije bilo ugroze života ljudi ili životinja.

- Nova godina nam je počela kao i stara - jutarnji požar krovišta u Dobrodulu. Novogodišnja noć bila je zaposlena, odradili smo 30 intervencija. Gorio je štagalj u Šašinovcu, krovište u Bukovačkom vijencu, balkon na Sveticama, živica na Šalati, bor ispred zgrade u Dugavama, plastične stolice na tribinama u Španskom, gol na školskom igralištu, mnogo kontenjera, jedan dimnjak, par osoba je zagavilo u lifotvima, nekoliko stanova smo pomogli otvoriti kolegama iz HMP ili policije, jedna prometna u kojoj je automobil udario u plinski ormarić... -  kazali su nam iz Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije