Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKO FACEBOOKA

Virtualna pustolovina Australijom ove subote u Zoološkom vrtu

Foto: Zoološki vrt Zagreb
1/2
30.04.2020.
u 11:50

Tijekom dana posjetitelji Virtualne Australije moći će upoznati još neke životinje s najmanjeg kontinenta na svijetu. Bit će riječi o valabijima, emuima, crnim labudima i kukaburama.

Budući da se zbog epidemioloških mjera ove godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba ne može organizirati Dan Australije, svima koji žele doznati više o tom dalekom kontinentu, preporučuje se da u subotu (2. svibnja) putem interneta prate Facebook događaj Virtualna Australija u Zoološkom vrtu grada Zagreba, osmišljeno u suradnji s Veleposlanstvom Australije.

Jedinstvena virtualna pustolovina počinje u 9, a završava u 17 sati. Na svaki puni sat pratitelje očekuje drugi sadržaj.

Sve počinje virtualnom šetnjom Vrtom u Maksimiru, a nastavlja se u 10 sati virtualnim posjetom utočištu za divlje životinje Long Pine Koala Sanctuary u blizini Brisbanea. Zahvaljujući kamerama i internetu svi će zainteresirani moći upoznati to utočište staro gotovo kao Zoološki vrt grada Zagreba. Osnovano je 1927. godine kako bi se pomoglo spašavanju bolesnih i ozlijeđenih koala te njihovih mladunaca bez majke. Tada se tom čudesnom vrstom životinja trgovalo zbog krzna. Danas utočište spašava i druge životinje koje nastanjuju australsku divljinu.

Foto: Zoološki vrt Zagreb

Kako je brinuti se o koalama, u 16 će sati otkriti timaritelj iz utočišta Healesville iz istoimenog australskog mjesta.

Tijekom dana posjetitelji Virtualne Australije moći će upoznati još neke životinje s najmanjeg kontinenta na svijetu. Bit će riječi o valabijima, emuima, crnim labudima i kukaburama.

U Matildinoj kuhinji predstavit će se nekoliko australskih recepata, a učenike od prvog do šestog razreda potaknut će se da sudjeluju u likovnom natječaju.

Komentara 1

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:21 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije