Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Violinski i bas ključ štite od strašnog medvjeda

Oduvijek sam željela stvoriti platformu koja će uz određena znanja eksportirati ljubav, a učinila sam to ponajprije radi djece na potencijalnoj društvenoj margini, koja su u startu emocionalno uništena – kaže Petra Gudelj
23. listopada 2013. u 08:50 0 komentara 465 prikaza
'21.10.2013., Zagreb - Petra Gudelj vodi glazbenu skolu u Domu za nezbrinutu djecu. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'

Kada mjehuriće od sapunice poistovjeti s cijelim notama, a Pepeljugine prijatelje nazove do, re, mi, fa, so, la, ti, do te ih zaključa violinskim i bas ključem kako ih ne bi napao strašni medvjed, učenje glazbenih osnova ispada toliko lagano da djeca koja pohađaju školu Glazbaonica Ljubav jedva čekaju sljedeći sat.

Iz PR-a u glazbene vode

Kroz priču ih vodi Petra Gudelj, nastavnica flaute, koja je odlučila djecu naučiti izraziti, kako sama kaže, najljepšu ljudsku emociju kroz glazbu.

– Glazba je odlično sredstvo kojim se može izraziti sreća, bijes, tuga... Oduvijek sam željela stvoriti platformu koja će uz određena znanja eksportirati ljubav, a učinila sam to ponajprije radi djece na potencijalnoj društvenoj margini, koja su u startu emocionalno uništena – kaže Gudelj, inače diplomirana politologinja.

Školu Glazbaonica Ljubav je otvorila u lipnju nakon godina rada u odnosima s javnošću, a u program u svojoj školi uključila je i djecu iz doma u Nazorovoj, koji zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Do flauta uz donaciju

U odnosu na ostalu djecu koja pohađaju njenu školu za mališane iz Nazorove sudjelovanje je besplatno, a profesori svakog ponedjeljka dolaze u Dječji dom Zagreb kako bi djecu od pet do devet godina naučili svirati.

– Klavir već imaju, a flaute ćemo probati nabaviti od donacija pa ćemo ih učiti svirati oba instrumenta – kaže Gudelj i dodaje da će djeca svirati i na božićnom koncertu u Osnovnoj školi "Izidor Kršnjavi" u muzeju Mimara, gdje se održava nastava.

>>Mališane iz SOS Dječjeg sela Lekenik oduševili motocikli

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.