Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Violinski i bas ključ štite od strašnog medvjeda

Oduvijek sam željela stvoriti platformu koja će uz određena znanja eksportirati ljubav, a učinila sam to ponajprije radi djece na potencijalnoj društvenoj margini, koja su u startu emocionalno uništena – kaže Petra Gudelj
23. listopada 2013. u 08:50 0 komentara 463 prikaza
'21.10.2013., Zagreb - Petra Gudelj vodi glazbenu skolu u Domu za nezbrinutu djecu. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'

Kada mjehuriće od sapunice poistovjeti s cijelim notama, a Pepeljugine prijatelje nazove do, re, mi, fa, so, la, ti, do te ih zaključa violinskim i bas ključem kako ih ne bi napao strašni medvjed, učenje glazbenih osnova ispada toliko lagano da djeca koja pohađaju školu Glazbaonica Ljubav jedva čekaju sljedeći sat.

Iz PR-a u glazbene vode

Kroz priču ih vodi Petra Gudelj, nastavnica flaute, koja je odlučila djecu naučiti izraziti, kako sama kaže, najljepšu ljudsku emociju kroz glazbu.

– Glazba je odlično sredstvo kojim se može izraziti sreća, bijes, tuga... Oduvijek sam željela stvoriti platformu koja će uz određena znanja eksportirati ljubav, a učinila sam to ponajprije radi djece na potencijalnoj društvenoj margini, koja su u startu emocionalno uništena – kaže Gudelj, inače diplomirana politologinja.

Školu Glazbaonica Ljubav je otvorila u lipnju nakon godina rada u odnosima s javnošću, a u program u svojoj školi uključila je i djecu iz doma u Nazorovoj, koji zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Do flauta uz donaciju

U odnosu na ostalu djecu koja pohađaju njenu školu za mališane iz Nazorove sudjelovanje je besplatno, a profesori svakog ponedjeljka dolaze u Dječji dom Zagreb kako bi djecu od pet do devet godina naučili svirati.

– Klavir već imaju, a flaute ćemo probati nabaviti od donacija pa ćemo ih učiti svirati oba instrumenta – kaže Gudelj i dodaje da će djeca svirati i na božićnom koncertu u Osnovnoj školi "Izidor Kršnjavi" u muzeju Mimara, gdje se održava nastava.

>>Mališane iz SOS Dječjeg sela Lekenik oduševili motocikli

Biznis akademija
PROMO
Besplatne video edukacije o digitalnom poslovanju
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.