Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

Vijećnici traže smjenu Krunoslava Markovinovića

Krunoslav Markovinović
Patrik Macek/VLM
06.07.2010.
u 08:52

Prozvani predsjednik Gradskog vijeća kaže da će otići s te pozicije ako većina vijećnika bude za to, no upozorava da se tada raskida koalicija.

Tmurni oblak nadvio se nad svetonedeljsku vladajuću koaliciju HDZ-HSS-HSP.

Naime, nakon što je drugi put predsjednik Gradskog vijeća Krunoslav Markovinović (inače i predsjednik svetonedeljskog HDZ-a te saborski zastupnik, op.a.) odgodio sjednicu Vijeća i kao razlog naveo potrebu rebalansa proračuna zbog izgradnje osnovne škole u Rakitju, oglasio se oporbeni SDP, ali i koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, HSS.

– Pravi razlog odgađanja je taj da se petero vijećnika iz HSS-a i HSP-a, te dvojica vijećnika HDZ-a, urotilo i traži smjenu Krunoslava Markovinovića – poručuju iz SDP-a.

Dodaju da će podržati zahtjev za smjenu.

– SDP je već na prvoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća glasovao protiv Markovinovića. Naši razlozi odnose se na njegovih dvadesetak godina boljševičkog vladanja Svetom Nedeljom i sramotno predstavljanje građana Svete Nedelje u Hrvatskom saboru – oštro se obrušavaju esdepeovci.

Naljutio se na Markovinovićeve izjave i koalicijski partner HSS.

– Krunoslav Markovinović netočno je informirao javnost o razlozima odgađanja sjednice. Točna je informacija da je sjednica odgođena jer je jedna trećina vijećnika zatražila da mu se na toj sjednici izglasuje nepovjerenje – objašnjavaju iz HSS-a.

Potrebno je deset glasova vijećnika od njih 19 da Markovinović bude smijenjen. A haesesovci su, kažu, spremni predložiti nekog drugog iz HDZ-a da ga zamijeni. Ako se to dogodi, koalicija HDZ-HSS-HSP navodno bi ostala sačuvana.

Krunoslav Markovinović nije želio previše o tome razgovarati. Samo je rekao da je u četvrtak sastanak predsjedništva županijskog HDZ-a i HSS-a na kojem će se vidjeti je li traženje njegove smjene individualni čin ili nije. No, na pitanje hoće li odstupiti s mjesta predsjednika Vijeća, odgovorio je:

– Vidjet ćemo koliko će biti ruku u zraku, bude li ih većina, normalno ću biti smijenjen. Ali u tom se slučaju raskida i koalicija – poručuje Markovinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije