Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Badnja delicija

VIDEO Znate li tko priprema najbolji bakalar na Dolcu? Nije teško pogoditi, no otkrile su nam i tajni recept

Zagreb: Najbolji bakalar na Dolcu radi kuharica Kata
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
19.12.2021.
u 08:37

Kata Galović, kuharica iz Bistroa Amfora otrkila nam je svoj recept za bakalar na jušno kojeg svi obožavaju

Badnjak nije Badnjak bez bakalara na stolu. Na bijelo ili na crveno, nezaobilazna je badnja delicija, a priprama je prilično jednostavna. Najbolji recept za bakalar na Dolcu pronašli smo, a gdje drugdje nego kod kuharica ribljeg Bistroa Amfora. 

Cijeli Zagreb zna da se u Amfori jede možda najbolja fiška riba u gradu po pristupačnim cijenama. Osim ribljih delicija, ovdje kuhaju i bakalar 'na jušno', svaki dan osim ponedjeljka i nedjelje. 

-Imamo perfektan bakalar. Najveća je navala za Badnjak. Tada pripremimo oko 250 bakalara a svaki ima oko 15 kila pa računatje - govori nam Kata Galović, kuharica iz Amfore. Naknon kratkog nagovaranja pristala nam je otkriti recpt Amforina bakalara na jušno. 

-Tajna je u dobrom bakalaru. U veliki lonac slaže se prvo red krumpira narezanog na kolutove, potom red bakalara pa red češnjaka, soli, papra i maslinovo ulje. Krčka se na laganoj vatri oko sat vremena dok krumpir ne omekša i to je to -  podijelila je Kata s nama recept za zdrav posni badnji obrok u kojem ćemo uživati u petak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije