Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prilika za pjevače

VIDEO Veselo i raspjevano na audiciji za Zbor Ivan Goran Kovačić, nova runda sutra

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić
25.10.2021.
u 18:39

Drugi rkug audicije za nove članove proslavljenog zbora Ivan Goran Kovačić održat će se sutra u 20 sati u dvorani B4 Fakulteta elektrotehnike i računartsva

Pozitivna trema, uzbuđenje i puno pjesme i smijeha ispunili su u subotu predvečer dvoranu B4 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje se održala prva od dvije ovogodišnje audicije za Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. 

''Samo trebaš otpjevati ono što voliš, ljudi su bili ljubazni i nadam se suradnji. Za nove imam poruku da se opuste! Bilo je odlično opušteno, nije bilo stresno, ni strašno'', neki su od dojmova kandidata.

Podsjetimo, najpoznatiji amaterski hrvatski zbor prima nove članove, a velika godišnja audicija održava se, kao i svake godine, u dva termina. Prva audicija održana je jučer, a druga je planirana za utorak, 26. listopada, u 20 sati, također u prostorijama FER-a, dvorana B4, Unska 3, Zagreb.

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata; dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer se u zbor IGK i potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću. Audicije se održavaju u skladu s epidemiološkim mjerama, uz obvezno predočenje valjane COVID potvrde ili negativnog testa na COVID-19. 

Članstvo u zboru sa sobom nosi priliku za druženje, ali i putovanje i nastupe na atraktivnim i impresivnim lokacijama. Tako su Goranovci dosad nastupali na Dubrovačkim ljetnim igrama, u Pulskoj Areni, na inauguraciji Predsjednice Republike, u više stranih zemalja, a redovno su i u Lisinskom sa Zagrebačkom filharmonijom. Na programu je većinom ozbiljna glazba, ali su na spektaklu Zagreb Classic na Tomislavcu 2019. oduševili Zagrepčane i sa zabavnim skladbama, poput hita ''Sve bi seke ljubile mornare'', pridruživši se na pozornici Tončiju Huljiću i Madre Badessi.

S ''Odom radosti'' 2020. nastupaju i u spotu Ane Rucner, podržavši našu proslavljenu violončelisticu u spektakularnom desetom ''Pozdravu ljetu'' na Srđu. Ranijih godina Goranovci su imali čast pjevati uz jednog od najpoznatijih tenora na svijetu Andreu Bocellija. A kakvi bi to pjevači bili da nisu zdušno pjevali navijačke i domoljubne pjesme kad su Vatreni kročili prema srebru.

U planu su a capella Biseri hrvatske zborske sakralne glazbe u Sisku, Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima. Prvi koncert sa Zagrebačkom filharmonijom je 19. studenoga - Holst: Planeti, a pjevaju samo djevojke. U prosincu IGK putuje u Berlin na festival ChoralSpace Winter Festival. U travnju u Lisinskom na programu su Dvořák i Stabat Mater.

''Nije važno jesi li učenik, student, profesor, liječnik, odvjetnik, inženjer, arhitekt, prodavač, glazbenik. Upoznaj nove ljude, nakloni se pljesku publike, putuj s velikom ekipom i doživi svjetla pozornice’’, poručuju iz IGK predvođeni maestrom Lukom Vukšićem te pozivaju na drugu audiciju u utorak na FER-u. 


 

Komentara 1

DU
Deleted user
15:59 27.10.2021.

Drugi rkug ? Fakulteta.. računartsva? Postoji li korektura?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije