Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Stanovnici u strahu nakon intervencije: Sanirajte taj podvožnjak u Škorpikovoj, past će nam sve na glavu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/7
06.08.2021.
u 16:02

Građani su zabrinuti zbog ove situacije jer se smatraju da je podvožnjak dotrajao. U strahu da viseći komad žbuke ne padne nekom na glavu pozvali su policiju, a oni su, pak, u priču uključili i vatrogasnu postrojbu.

roz pukotine na stropu može se vidjeti nebo s druge strane, odasvud izbijaju žice i dijelovi armature, a prolaskom teretnog vlaka cijela struktura toliko zavibrira da je prvi poriv bilo kojem prolazniku što prije pobjeći na sigurno. Podvožnjak u Škorpikovoj ulici na rubu Gajnica, poznato je već godinama, u lošem je stanju, no malo tko je vjerovao da je situacija toliko kritična da intervenirati moraju i policajci i vatrogasci.

Pronašli i otpalo kamenje

Otprilike četvorni metar žbuke visio je, naime, s pružnog dijela podvožnjaka pa su stanovnici u strahu da ne kom ne padne na glavu pozvali policiju, a oni su, pak, u priču uključili i vatrogasnu postrojbu.

– Dojava je stigla u četvrtak u 18.50 sati, pozvali smo vatrogasce koji su uklonili žbuku – javili su iz Policijske uprave zagrebačke. Vijest o policijskim i vatrogasnim kolima u Škorpikovoj na noge je digla i stanovnike, koji su priliku iskoristili da još jednom naglase kako je zaista krajnje vrijeme da se podvožnjak sanira prije nego što dođe do prave katastrofe. Na cesti, redovno pronalaze, ispričali su nam jučer, i kamenčiće koji su očigledno otpali sa stropa ili kroz pukotine.

 

– Pa ja ne znam koliko puta smo već urgirali i slali dopise, sve nas je strah, pogotovo sad nakon potresa kad svi reagiramo i na najmanju vibraciju – kazala nam je Marina Uretić, stanovnica kvarta. Nitko se ne sjeća kad se posljednji put radilo na tom podvožnjaku – nadovezuje se pak Vlatka Pažin, a sve već godinama izgleda kao da će se svaki čas raspasti.

– Ljudi se žale na društvenim mrežama, boje se da će im se sve jednog dana srušiti na glavu. A voziti ispod njega je jezivo, pogotovo kad se u tom trenutku “potrefi” i vlak – govori Pažin. Susjeda Marijana Bilić napominje, pak, da ovaj problem ne muči samo stanovnike Gajnica i Podsuseda, već sve one sa zapada grada koji svakodnevno onuda prolaze.

06.08.2021., Zagreb - Zbog neadekvatnog odrzavanja poceli su otpadati dijelovi konstrukcije i zavrsnih elemenata podvoznjaka u Skorpikovoj ulici. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

Da se ispita stanje podvožnjaka, zatražili su i vijećnici Gradske četvrti Podsused – Vrapče, pa su na sjednici prije mjesec dana poslali zaključak HŽ Infrastrukturi, nadležnoj za njegovo održavanje.

HŽ: Sanacija je u planu

– Zatražili smo i da nam dostave izvješće o njegovu stanju sigurnosti. Sjednica je održana 8. srpnja i nismo još dobili nikakav odgovor – kaže Donat Radas, nedavno izabrani predsjednik vijeća. O tome je li podvožnjak siguran za promet te hoće li se što po pitanju njegove obnove uskoro učiniti, HŽ Infrastrukturu upitali smo i mi, a njihov odgovor bio je vrlo kratak.

– Nemamo saznanja o izlasku policije na lokaciju, ali će nastavno na Vašu informaciju nadležne službe izvršiti pregled nadvožnjaka. Sanacija nadvožnjaka je u planu – kazali su. Kada će to biti, nisu specificirali.

Foto: Hana Ivković Šimičić

Komentara 26

ST
Stari
17:38 06.08.2021.

Ove ploče koje su otpale otpale su, ali tu nema nikakve žbuke. To je armirani beton i nema nikakove velike opasnosti. Istina treba sve to popraviti kao i na mnogim drugim. Inače ja sam iz tog kvarta.

TM
trade_mark
11:51 06.08.2021.

20 godina bandićevog delanja!!!

SV
sveznam1
11:36 06.08.2021.

nemate drugog posla nego slikati i pisati o tome?jel ima tko pameti u ovoj drzavi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije