Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje pripreme prije otvorenja

VIDEO Provozali smo se sljemenskom žičarom, proraditi bi trebala do kraja mjeseca

Probna vožnja sljemenske žičare
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
16.02.2022.
u 13:31

Posljednja uporabna dozvola je stigla, a čeka se još izvješće o sigurnosti i konačna dozvola za rad koju izdaje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Put je trajao točno 23 minute. A s obzirom ma to da je vrijeme bilo toplo, ugodno i bez vjetra, vožnja je prošla mirno, bez njihanja gondola i previše trzanja. 

Otišli smo u probnu vožnju sljemenske žičare, koja sad provodi posljednje pripremne radnje prije nego što se konačno otvori. A rok koji se previđa do kraja je mjeseca. Posljednja uporabna dozvola je stigla, čeka se još izvješće o sigurnosti i konačna dozvola za rad koju izdaje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Podsjetimo, projekt sljemenske žičare posljednji je iz ostavštine pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a kroz svoju povijest višestruko je preplaćena.

Posljednje brojke s kojima se barata nešto su manje od 100 milijuna eura, a računica još nije posve dovršena jer se još uvijek moraju provesti radovi na sanaciji buke unatoč tome što je trenutačna razina u prihvatljivim gabaritima – ali samo zahvaljujući izmjeni pravilnika koji to regulira. 

Ključne riječi

Komentara 12

TA
Tackrla
15:42 16.02.2022.

Umjesto da se lopovi prisile da posao naprave do kraja i kako treba, kad su ga vec trostruko naplatili, nasa drzava im izlazi u susret. Ministar Beros, mrtav hladan promjeni zakon kako bi zicara zadovoljavala propisima. Umjesto da ih se prisili da rijese problem buke, onipromjene zakon i podignu razinu dozvoljene buke. Tako mizerno, tako jadno izvrdavanje zakona

BR
brzizestok
13:47 16.02.2022.

Nece je otplatiti ni za 800 godina. A nece izdrzati ni 8 :)

MA
max
14:34 16.02.2022.

Bitno da je 3x skuplja od bilokoje žičare u Švicarskoj, jer je posao namješetan za kuma..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije