Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šok u Zagrebu

VIDEO Prometna nesreća u HRT-ovu javljanju uživo: Razgovaramo o problemima i ovo se dogodi, Bože sačuvaj...

Foto: HRT screenshoot
1/46
19.05.2023.
u 13:19

"Ne daj Bože da je dijete neko tu bilo, mogli su i nas pokupiti. Vidite što se događa, razgovaramo o problemima i uživo se dogodi ovo, Bože sačuvaj...", prokomentirao je jedan od sugovornika.

Zagrebačkim prometnim problemima, čini se, nikad kraja. Jedno od najgorih stanja je u novozagrebačkom naselju Sveta Klara gdje je prenagla izgradnja bez ikakvog reda i rasporeda u prethodna dva desetljeća rezultirala mnoštvom problema pa tako i onim prometnima. Naselje je to bez nogostupa, nema adekvatne prometne signalizacije niti pristupa za osobe s invaliditetom, osobe s dječjim kolicima, za djecu na putu prema školi.

O problemu Svete Klare u više smo navrata pisali u Večernjem listu, a iako stanovnici opetovano ukazuju na probleme koji im se svaki dan događaju pred pragom, rješenja nema. Dio stanovnika iz Mjesnog odbora požalio se kolegama s HRT Radio Sljemena koji su ih ugostili u emisiji Moj Firtl, koja se emitirala uživo s mjesta događaja.

Okupljeni stanovnici bili su uživo u programu te razgovarali s voditeljem o prometnim problemima kada se na pružnom prijelazu iza njihovih leđa dogodila prometna nesreća.

"Ovo se rijetko viđa u emisijama uživo, ali, evo, imamo i prometnu nesreću", prokomentirao je voditelj Ivan Hlupić, na što je jedan od sugovornika emisije odgovorio:

"Ne daj Bože da je dijete neko tu bilo, mogli su i nas pokupiti. Vidite što se događa, razgovaramo o problemima i uživo se dogodi ovo, Bože sačuvaj..."

Srećom, koliko je vidljivo na snimci, došlo je do lakše prometne nesreće te je nastala samo materijalna šteta. Snimku podijeljenu na Facebooku već je pogledalo više od deset tisuća ljudi te je dio njih komentirao kako su takvi problemi svakodnevica.

Inače u Klari nekretninski biznis cvjeta, u prašnjavim iskopinama radnici, većinom stranci, vuku kabele, nose šutu, održavaju mir u prometu i suživot na divljem sjecištu sela i grada. Stanovnici, njih nešto više od 11 tisuća, prema popisu 2021., sve su aktivniji i po raznim grupama na društvenim mrežama, gdje se mogu pronaći i svakodnevni izvještaji o stanju na pružnom prijelazu, koji je jedan od gorućih problema. A ni rupe na cesti nisu rijetke. Mjestimice je potpuni mrak, nedostaje rasvjete, no to je i logično jer ne postoji ni pristupna cesta. Ponegdje su zdanja samo razbacana po njivama koje su prije prevladavale. Još nema ulice, ali tu je kućni broj.

>> VIDEO: Pogledajte kaos u Svetoj Klari

Imate li sličnu priču ili problem?

Pišite nam na gradska@vecernji.net ili na Facebook Zagreb Večernji list. Gradske teme i/ili probleme s nama možete podijeliti i OVDJE.

Komentara 7

BE
Berlioz
14:19 19.05.2023.

Kuće su sagrađene bez dozvola i bez ikakvih planova. Onda su kuće legalizirane ali bez obveze plaćanja. Sad bi mi ostali koji smo uredno plaćali sva davanja prilikom izgradnje trebali dati novac za sređivanje njihovog nelegalno izgrađenog kvarta. Neka sakupee novac koji su trebali dati gradu prilikom gradnje pa neka iz tog fonda obave radove koje trebaju a ne sa našim novcem.

MA
Machak
14:52 19.05.2023.

Ma dajte to je sve divlja gradnja i gore im bilo

DU
Deleted user
16:31 19.05.2023.

TV ekipa prouzročila prometnu nesreću obzirom da su parkirali vozila na cesti. Corsa je morala stati da propusti bijeli kombi, a crveni Polo također dobija nagradu zbog toga što nije držao razmak. I Corsa i Polo su vozili brže preko pruge, međutim obzirom da ne postoji znak kojom se brzinom kretati preko pružnog prijelaza, a vozili su 30, Corsa će se izvući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije