Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Svete Nedelje

VIDEO Policija zaplijenila čak 5 tona duhana, objavili i snimku pregleda kamiona

PUZ
30.07.2022.
u 16:10

Pronašli su kamion s 5022 kilograma duhana bez dokumentacije o podrijetlu s ciljem da bi ga dalje prodali, a video pregleda kamiona objavili su na svom službenom Youtube kanalu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Carinskom upravom- Sektorom za mobilne jedinice dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 61, 62 i 66 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine, i to duhanom. 

Pronašli su kamion s 5022 kilograma duhana bez dokumentacije o podrijetlu s ciljem da bi ga dalje prodali, a video pregleda kamiona objavili su na svom službenom Youtube kanalu. 

 

 
– Jučer, 29. srpnja 2022. godine policijski službenici  Policijske uprave zagrebačke potvrdili su svoju sumnju kada su na području grada Svete Nedelje u mjestu Jagnjić Dol uočili teretno vozilo marke Mercedes u dvorištu obiteljske kuće, stražnja rampa na navedenom teretnom vozilu bila je spuštena, a da se u tovarnom prostoru se nalazilo više kartonskih kutija složenih na paletama, oblijepljenih crnom plastičnom folijom.
 
Istog dana, 29. srpnja temeljem Naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici policijski službenici uz prisutnosti carinskih službenika obavili su pretragu teretnog vozila marke Mercedes u vlasništvu trgovačkog društva iz Slovenije, a kojim se koristi hrvatski državljanin starosti 62 godine pri čemu su u teretnom prostoru vozila pronađene 33 kartonske kutije, smještenih na 11 paleta, duhanske sirovine - djelomično usitnjenog duhana u listu. Obavljenim vaganjem u Carinskoj upravi utvrđena je ukupna masa djelomično usitnjenog duhana u listu koja iznosi 5.022 kilograma.
 
Pronađen duhan bio je bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te nije posjedovao popratnu dokumentaciju o porijeklu proizvoda, čija prodaja i promet su na teritoriju Republike Hrvatske zabranjeni i regulirani posebnim Zakonom o trošarinama. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.
 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
18:04 30.07.2022.

Pa jasno. Nemre drzava stanovnicima dozvolit da bar malo ustede kad racuna na ogromnu zaradu od bezrazloznog poskupljenja cigareta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije