Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFIJA U ZAGREBU

VIDEO Roditelji odgajatelji sastali se s Klisovićem. Poznato i kakvi će biti amandmani SDP-a na mjeru

Foto: Antonio Tatar
1/4
30.11.2021.
u 11:35

U slučaju da se na Gradskoj skupštini grada Zagreba prihvate promjene u mjeri roditelj odgajatelj, roditelji najavljuju tužbe protiv grada.

Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Joško Klisović sastao se danas s roditeljima-odgajateljima. 

Podsjećamo, grad Zagreb je najavio promjene mjere roditelj-odgajatelj koje će stupiti na snagu iduće godine. Roditelji odgajatelji pak već neko vrijeme prosvjeduju protiv toga te su najavili da će to nastaviti činiti sve do sjednice gradske Skupštine 9. prosinca, a ako se izmjena odluke mjere prihvati - najavljuju tužbe.

Video:  Pogledajte izjavu predstavnika roditelja-odgajatelja


- Imali smo konstruktivni sastanak s  predsjednikom Gradske skupštine J. Klisovićem. Mi smo ga upoznali s našim stajalištem oko ove mjere. Upoznali smo ga s opasnostima za koje će zbog ishitrenosti gradske vlasti nastupiti na proljeće iduće godine. Mislimo da nas je razumio jer je najavio amandmane na ovu mjeru iz kluba SDP-a - kazao je predstavnik roditelja odgajatelja. 

- Vidjet ćemo u kojem smjeru će amandmani ići i koji će biti njihov sadržaj. Gledali smo da iznesemo svoj stav. S obzirom da se radi o mjeri koja je primarno zamišljena kao demografska, a sad se taj broj korisnika pretače u gradsku socijalu pa smo ga upozorili da bi trebalo učiniti sve kako ne bilo novih gradskih socijalnih slučajeva.

Ljiljana Dragić iz inicijative 'Djeca su naša budućnost' najavila je veliki prosvjed "Kako je Tomašević ukrao Božić" za 04. prosinca u 16 sati. 

Upitana koje su razlike u sastanka kod Tomaševića i kod Klisovića, kazala je sljedeće: - Kod gradonačelnika smo bili revoltiraniji jer smo očekivali da će nas saslušati i da će uzeti naše argumente u razmišljanje i da će se povući ta mjera i da se napravi radna skupina kako bi došli do bolje izmjene. Ovo su bila dva različita sastanka - ustvrdila je Dragić navodeći kako su svjesni kakve ovlasti ima Klisović i što može. 

Podsjetila je da je riječ o mjeri koja se tiče 20 000 djece koja su "budućnost grada". 

- Koalicijski partneri ne moraju misliti slično. Da misle isto, Klisović bi bio član Možemo - kazao je jedan od predstavnika roditelja odgajatelja dodavši kako je ukidanje mjere ishitreno. 

Ana Marija Lacko navela je da se izmjena mjere povuče iz procedure te inzistiraju na stručnoj analizu.

VIDEO: Izjava Joška Klisovića o sastanku s predstavnicima roditelji-odgajatelji

Medijima se obratio i sam Joško Klisović. 

- Jedan od naših amandmana će biti na proračun i bit će vezan uz ovu mjeru roditelj odgajatelj, odnosno uz određene kompenzacijske mjere koje bi morale ići uz nju. Naš amandman će biti usmjeren da se povećaju sredstva za iznajmljivanje poslovnih prostora za otvaranje vrtića i zapošljavanje novih teta kako bi povećali kapaciteta u gradu Zagrebu - kazao je. 

Dodao je da će povećanje kapaciteta biti za minimalno 1500 djece kako bi roditelji odgojitelji koji nađu posao mogli svoju djecu ostaviti u vrtićima. 

- To je smisao naših amandmana - objasnio je. 

Klisović je naveo da je odluka o mjeri trenutno u javnoj raspravi i da ne zna hoće li u tom obliku doći njemu na stol.  Istaknuo je da je imao jako konstruktivan amandman te da su pričali o problemima koje roditelji odgajatelji imaju. 

- Nije samo grad taj koji mora nositi i natalitetnu politiku, već postoji i Vlada. Potrebna je sinergija i tu Vlade i grada Zagreba - kazao je Klisović. Najavio je da će se pratiti učinci mjere. 

 

Komentara 21

LI
liliZG
12:21 30.11.2021.

to je pljuska ženama koje rade na blagajnama za minimalac i imaju dvoje djece, .. ne podržavam ovu parodiju zvanu majka odgojiteljica. općenito ne kužim što će nam demografska slika, penzioneri sada rade dulje, cijele generacije koje završavaju škole , školujemo za dolazak u inozemstvo, pa ne vidim razlog demografije, ..pogledajte veličinu naše cijele države, ne treba nama djece , i ova djeca koju imamo ne rade.

PC
pametni_covjek
12:35 30.11.2021.

Žene, a ima i očeva potpuno zdravih dajte više odite raditi!!! Drugo su roditelji bolesne djece, njima treba dati sve beneficije koji su imali ovi! Puno njih znam koji rade i na crno, pa to je plaća veća od naših doktora, vi biste trebali vratiti novce u proračun! Sram vas bilo, takav nered je moguć samo kod nas!

BO
bolnaistina
12:22 30.11.2021.

Roditelji odgojitelji, jel vi plaćate mirovinski? Zdravstveno? A onda ćete kad budete u godinama tražiti mirovinu, koju niste plaćali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije