Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT

Veterinarski institut laboratorije seli u Veliku Goricu

Veterinarski institut
18.01.2015.
u 10:00

Novo zemljište u vlasništvu je države, pa je Institut Državnom uredu za upravljanje imovinom uputio pismo namjere za darovanje zemljišta.

Hrvatski veterinarski institut za dvije će se godine preseliti u Kurilovec – postojeći prostori u Savskoj više im nisu dovoljni. Gradnja nove zgrade, barem prema planovima, trebala bi započeti u 2016. godini, a investicija je vrijedna 10 milijuna eura.

Gradnju će financirati dijelom Institut, a dio će se namaknuti iz fondova EU. Novo zemljište u Kurilovcu u vlasništvu je države pa je Institut Državnom uredu za upravljanje imovinom uputio pismo namjere za darovanje zemljišta, što bi trebalo biti riješeno za nekoliko mjeseci. Zaposlenici Instituta, njih 150, tako će na raspolaganju imati oko osam tisuća četvornih metara i novouređenih 17 laboratorija.

– Nova lokacija s postojećom infrastrukturom idealna je za preseljenje Instituta. Naša institucija centar je regije, a postojeći prostori više nisu dovoljni jer se planiramo širiti i u znanstvenom smjeru – poručio je Željko Cvetnić, ravnatelj Instituta.

Takvu odluku podržavaju i u Gradu Velikoj Gorici.

– Uz institut i centar izvrsnosti, V. Gorica dobiva komponentu koju je u svom naglom razvoju izgubila – novu dimenziju stručne i obrazovne strukture – rekao je gradonačelnik Barišić.

Komentara 1

DE
demokršćanin
22:02 18.01.2015.

Ako uspije pothvat, dobro je.Osjećam da tu nešto smrdi.Možda će se preseliti cijeli Institut jer je zgrada na Savskoj cesti pogodna za neku moguću muljažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije