Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Vesna Škare Ožbolt, dobro nam došla!

Ovako jači osigurat ćemo stabilnost, funkcionalnost i učinkovitost grada, a projekti neće biti zaustavljeni niti bojkotirani, obećala je nova koalicija pet stranaka.
10. lipnja 2010. u 17:35 1 komentara 8 prikaza
šuker
Foto: goran jakuš

- Ajmo mi, dečki, rukice skupa, sa smiješkom na licu poručio je novim, a i starim koalicijskim partnerima Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade i predsjednik goričkog HDZ-a.

Velika koalicija za Goricu

Bučili su pečati, lupalo se njima iz sve snage, ostavljali se na papiru autogrami i nakon samo minute rukovaše se predstavnici pet stranaka, preuzevši tako potpunu vlast u Velikoj Gorici.

Obećaše Goričanima - ovako jači osigurat ćemo stabilnost, funkcionalnost i učinkovitost Grada.

“Velika koalicija za Veliku Goricu” sada u Gradskom vijeću umjesto 13 ima 16 vijećnika, i to iz HDZ-a, HSS-a, HSP-a, HSU-a i DC-a.

– Iznimno mi je drago da je došlo do ovog trenutka, jer će sada Gorica nastaviti tamo gdje je i stala. Ova koalicija može napraviti puno i s njom će Gorica izgledati drukčije – poručio je okupljenima potpredsjednik Vlade Ivan Šuker.

Svi predstavnici stranaka imali su samo riječi pohvale za službeno “proširenje” koalicije, pa tako ni predsjednik goričkog DC-a Zvonko Kunić nije skrivao oduševljenje.

– Ovo će značiti kraj prepucavanja na razini Gradskog vijeća. Gradimo grad, a ne nepotrebne ratove – poručio je Kunić.

Kaže on još da će kohabitacija u Gorici ovako biti suspendirana i da će se jasno znati tko je na vlasti, a tko oporba.

Oštra je to bila packa dojučerašnjim partnerima na čelu sa SDP-om, s kojima je DC prije samo godinu dana na izborima krenuo u borbu za vlast.

Proširenjem koalicije i prelaskom troje deceovaca na HDZ-ovu stranu predsjednik Goričkog vijeća Goran Beus Richenberg morat će se oprostiti od svog stolca pozicioniranog malo više od stolaca ostalih vijećnika.

Vesna svratila kasnije

Na njegovo mjesto zasjest će baš netko iz Demokratskog centra.

Iako nije službeno potvrđeno, izgleda da će nakon samo godine dana stanke u taj stolac ponovo sjesti Vesna Škare Ožbolt.

Ona, pak, na potpisivanju koalicijske suradnje nije bila, navratila je tek kasnije na neformalno druženje, rukovala se s novim partnerima, ispila koji gutljaj soka i otišla.

Vinolog
USKRS KAO NIKADA DO SADA
Savjeti kako da ovogodišnji Uskrs ipak bude poseban
INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama
  • Ugo Kajvez:

    Pogledajte im face, puni karizme, vizionarstva i ideja, spremni za akciju .....