Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetsarovitch

Vesna Pisarović i Ivan Kapec u jazz izdanju sutra u Močvari

Šibenik: Na tvrđavi Barone Vesna Pisarović i jazz kvartet održali koncert
Dusko Jaramaz/PIXSELL
21.11.2021.
u 12:53

Močvara gledatelje pušta sat vremena ranije, od 19 sati, a cijena ulaznice je 40 kuna, odnosno 50 na blagajni.

Tko sutra navečer svrati u zagrebačku Močvaru, imat će priliku doživjeti zanimljiv koncert. Vesna PIsarović i Ivan Kapec, duo koji čini Kapetsarovitch, donose svoje jazz izvedbe u koncertu koji počinje u 20 sati. 

- Poigravajući se repertoarom Steve Lacyja, Mal Waldrona i Monka te povremenim izletima u "slobodne" sfere zvuka i forme, duo Kapetsarovitch istražuje što je sve "rubno" unutar onoga što se naziva jazz idiomom - kažu u Močvari, koji organiziraju program Jazz u Močvari. 

Vesna Pisarović renomirana je hrvatska pjevačica, poznato je, koja je dugi niz godina bila aktivna na sceni popularne glazbe. Svoj prvi jazz album izdaje 2012. godine, a nastavlja i stvarati u tom smjeru te je dosad surađivala s brojnim glazbenicima kao što su Greg Cohen, Tony Buck, Chris Abrahams, Chris Dahlgren, John Betsch, Gerhard Gschlößl, Steve Heather, Clayton Thomas, Wolfgang Schmidtke, Axel Dörner, Noel Akchoté, Ivan Kapec, Ivar Roban Križić, Matija Dedić i mnogi drugi.

Ivan Kapec, pak, istaknuti je i nagrađivani gitarist i kompozitor iz Zagreba koji je na hrvatskoj jazz i elektronskoj sceni prisutan od ranih devedesetih. Uz mnogobrojne suradnje i projekte unutar ex-Yu regije (s Laboshem, Jankom Novoselićem, Mirom Kadoićem te Majom Posavec), kao i na Balkanu (s Rumunjskim ansamblom Anron Pann Band), vodio je grupe Capisconne i TrianguliZona. Inicijator je programa i serije koncerata improvizirane glazbe pod nazivom "Sunrise Sessions" kao i emisije "Jazzolovka" na HRT-u. Vlastitu glazbu predstavio je u mnogim zemljama diljem Europe te u SAD-u.

Močvara gledatelje pušta sat vremena ranije, od 19 sati, a cijena ulaznice je 40 kuna, odnosno 50 na blagajni. 

Ključne riječi

Komentara 1

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
00:03 24.11.2021.

Zar nije ona Pisarovic Pupovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije