Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sama na čelu grada

Vesna Kusin: Neću ući u Bandićevu stranku, imam mnogo posla

24.02.2015., Zagreb - Na konferenciji za medije predstavljena kandidatura Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Vesna Kusin.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
30.03.2015.
u 08:30

Zamjenica gradonačelnika gradske pročelnike neće smjenjivati kao što je to najavila Sandra Švaljek na sjednici Skupštine

Do povratka gradonačelnika Milana Bandića, kako je sama istaknula, njegova opunomoćena zamjenica Vesna Kusin trudit će se voditi Grad najbolje što zna. Od preuzimanja dužnosti, kaže, nije komunicirala s Bandićem, a čini se da neće postati ni članicom novoosnovane stranke "Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti".

Na dobrobit građana

– Javni je podatak da je osnovana stranka. Onoliko koliko svi imaju o tome informacija, imam i ja – rekla je Kusin te, na upit hoće li se učlaniti u gradonačelnikovu stranku, dodala kako trenutačno ima mnogo posla i ne može se "rasipati" na više strana.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić u vrijeme trajanja Gradske skupštine prošlog četvrtka povukao je punomoć dotadašnjoj obnašateljici dužnosti Sandri Švaljek te ju je, u isto vrijeme, predao u ruke Vesni Kusin.

– Sad sama odrađujem sav posao – istaknula je Vesna Kusin svoju zauzetost, ali i dodala kako nije meritorna samo u svom sektoru, kulturi, što je, rekla je, dokazala preuzevši dužnost u vrijeme trajanja Skupštine. Kako je rekla Kusin, na sjednici je nastavila aktivno sudjelovati, a i dalje će se truditi da Zagrepčani ne osjete da je došlo do novih rekonstrukcija na vrhu Grada.

Promjene, napomenula je Kusin, bit će isključivo ove koje su već nastale. Otkazi te novo kadroviranje koje je najavila Švaljek u redovima gradskih ureda neće se dogoditi.

Prijevremeni izbori

– Pročelnici će nastaviti raditi svoj posao. Već i prije naglašavala sam da je Grad dobro ustrojen, na čelu su ljudi koji znaju raditi svoj posao – rekla je Kusin te dodala kako će im i sama davati smjernice kako bi što bolje odrađivali svoje dužnosti.

A ako se pita predsjednika Gradske skupštine, Darinka Kosora, Kusin će pročelnike usmjeravati najviše dva mjeseca. Do 2. lipnja, uvjeren je Kosor, gradonačelnik Bandić dat će ostavku i izazvati prijevremene izbore kako trenutačno opunomoćena zamjenica ne bi trajno naslijedila njegovu poziciju. Samo osnivanje Bandićeve stranke, međutim, ne znači i pripremu za prijevremene gradske izbore, rekla je potpredsjednica stranke Jelena Pavičić-Vukičević te dodala da uskoro kreće priprema za izlazak na parlamentarne izbore.

Komentara 6

Avatar comparator
comparator
08:56 30.03.2015.

Puno baba kilava djeca !

Avatar dr. Evil
dr. Evil
09:13 30.03.2015.

htjela je reći: -nemam vremena ući u Bandićevu stranku

WU
wuggibiba
17:43 30.03.2015.

Pa nemre u Remetinec na konzultacuje , voditi stranku, ispunjavati bandiceve zelje upravljati gradom itd.itd. Sandra pomozi!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije