Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za djecu u bolnicama

Veseli Djedovi Božićnjaci pozivaju na darivanje igračaka i slikovnica

djed božićnjak
Press Association/Pixsell
28.11.2011.
u 14:49

Petu godinu zaredom Veseli Djedovi Božićnjaci prikupljaju donacije kako bi ih darivali mališanima u bolnicama i domovima za nezbrinutu djecu. Donacije će se prikupljati u Klaićevoj ulici 11a i kafiću Vespa u Ilici 8

Petu godinu zaredom Veseli Djedovi Božićnjaci diljem Hrvatske kreću u akciju razveseljavanja mališana koji se nalaze na liječenju u bolnicama ili žive u domovima za nezbrinutu djecu.
Riječ je o altruističnoj grupi dvadesetak prijatelja koji su prije pola desetljeća odlučili odjenuti crvene kostime Djeda Mraza, staviti bijele brade i darivanjem prikupljenih  igračaka, slatkiša, knjiga ili slikovnica uveseljavati djecu u predblagdansko vrijeme.

– Prošla je godina bila rekordna godina našeg djelovanja i obišli smo 18 dječjih domova i bolnica širom Hrvatske – objasnio je veseli Djed Božićnjak Stjepan Jakševac. Ističe da Veseli Djedovi Božićnjaci i ove godine prikupljaju donacije poput slatkiša, igračaka, knjiga, slikovnica te higijenskih potrepština, ali i upozoravaju da ne primaju plišane igračke koje su problem djeci alergičarima pa ih bolnice nisu željele primati.

Ujedno ističu da su ove godine usmjereni i na prikupljanje računala, stolova, novih madraca, koji također nedostaju brojnim dječjim odjelima bolnica te domovima.
U Zagrebu će Veseli Djedovi Božićnjaci primati donacije u Klaićevoj ulici 11a (ulaz u dvorište nakon tehničke škole Nikola Tesla) te u  kafiću Vespa u Ilici 8.
Podjela darova iz prikupljenih donacija bit će 21. i 22. prosinca ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije