Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savudrija

Velog Jožu želi šest tvrtki, Riviera Adria i Hadria su najjače

Veli Joža
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
05.06.2014.
u 17:40

Kamp je blizu granice sa Slovenijom, prostire se na 330.000 četvornih metara šume i travnatih terena s pripadajućom obalom i plažom dugom 1800 metara

Zagrebački holding dobio je šest ponuda za kamp Veli Jože u Savudriji. Ponude su stigle na ponovljenom javnom pozivu, a nijedna nije u skladu s očekivanjima koja su imali u Holdingu – namjera im je bila dobiti oko 22,7 milijuna eura. Završen je i javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 51 posto udjela u Zagrebplakatu, no nije stigla nijedna ponuda (još se čeka hoće li nešto stići poštom).

Uprava će odlučiti hoće li prihvatiti neku od ponuda za Velog Jožu ili će odustati od prodaje. Ponude tvrtki razlikuju se: PGP Opatija nudi 14 milijuna eura i traži rješavanje imovinskopravnih problema, Cafi, tvrtka osnovana početkom ove godine, iskazala je interes bez konkretne ponude, 3E Turizam nudi kapitalizaciju projekta, Hadria želi pregovarati o cijeni i uložiti 20,5 milijuna eura u razvoj, Electus Hoteli nude 6,678 milijuna eura, a Riviera Adria nudi 49 milijuna kuna i spremna je na bilo kakav oblik partnerstva i ulaganja.

Od svih tvrtki financijski su najjače Hadria, koju vodi Želimir Kodrić, vlasnik Samoborke, i Riviera Adria, vodeća tvrtka u turizmu koja ima objekte u Istri, Kvarneru i Dubrovniku.

– Aktivno pratimo prilike za strateška partnerstva, povezivanja i akvizicije, uglavnom na Jadranu. Interes za mnoge tvrtke i projekte načelno postoji, ali iz naše perspektive ovisi o dubljoj analizi i sadašnjeg i budućeg potencijala. O konkretnim potezima ne možemo govoriti dok ne donesemo pojedinačne odluke – poručila je Marina Majić Crnković iz Valamara, agencije koja vodi hotele Riviera Adrije.

Kamp Veli Jože blizu je granice sa Slovenijom, prostire se na 330.000 četvornih metara šume i travnatih terena s pripadajućom obalom i plažom dugom 1800 metara.

>> Nitko ne želi Velog Jožu. Za kupnju ljetovališta nijedna ponuda

Komentara 1

Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:22 05.06.2014.

Sve prodaj, sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije