Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešić najbolji

Velikoj Gorici visoka četvorka za razvijenost

Velika Gorica
Davor Višnjić/Pixsell
13.08.2010.
u 13:14

Ocjenu je odredilo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Gorica je na 65. mjestu.

Vrlo dobar s indeksom razvijenosti 110% hrvatskoga prosjeka ocjena je koju je gradu Velikoj Gorici dalo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva razvrstavanjem jedinica lokalne i područne samouprave. Velika Gorica se s tom ocjenom svrstala na 65. mjesto, a od nje su bolji Opatija, Pula, Koprivnica...

Od gradova u regiji najbolje je ocijenjen Zagreb, sa 142% državnoga prosjeka, a u našoj županiji najrazvijeniji su Sveta Nedelja i Zaprešić, koji bilježe rezultat oko 125%.

Polovica Hrvatske, točnije 46 posto, nalazi se ispod državnog prosjeka.

– Zadovoljan sam, ali to je i obveza da idemo dalje. To će se prije svega postići razvojem poduzetničkih zona, na kojima radim cijelu godinu, a koje i jesu jedan od prioriteta moga mandata. Posebno me veseli podatak o 10% više obrazovanog stanovništva od prosjeka Republike Hrvatske, jer to samo dokazuje našu brigu o djeci i njihovu obrazovanju – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Ključne riječi

Komentara 3

Č7
čvor2.76
07:51 14.08.2010.

Koji su to bikovi ocijenjivali. Po čemu su oni to davali ocijenu. Šuker ih poslao pa su morali nešto napisati. V. Gorica nema sportskih dvorana, nema plivališta ili organiziranih kupališta, nema gospodarske zone, nema svoje televizije, bazira se na sitnom poduzetništvu, a sve ono što hoće ulagati ode u Zagreb. Pogledajte samo sporedne ulice kako izgledaju. U policijsku postaju nije 100godina uloženo niti kune. Dalekovod plača porez u Zagrebu. Ali zato imamo HDZ-jaca ko u priči.

Č7
čvor2.76
07:52 14.08.2010.

Zaboravio sam i tri DC-jca.

AR
ardo
16:40 18.08.2010.

Mislim da su ovdje pobrkani postoci.V.G. ne da se razvija nego stagnira.Možda će se poboljšati kada veliki projektanti počnu raditi,kada proradi Hlapić grad i ostali važni projekti-da čovjeku pamet stane !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije