Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETICIJA

Velikogoričani u Vladi predali 7621 potpis protiv računa HEP-a

25.02.2009.
u 23:41

Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade, odbila je danas primiti predstavnike Udruge građana Velike Gorice koji su joj nosili peticiju kojom se 7621 Velikogoričanin protivi poskupljenju grijanja u tome gradu.

Samo bi da ih saslušaju
– Brže smo izišli nego što smo ušli – razočarano je komentirala Branka Valenčak kad su nakon točno tri minute izišli iz Vlade, gdje je peticiju s potpisima, umjesto potpredsjednice Kosor, primila njezina savjetnica. Branka Valenčak dodala je da je to užasan osjećaj jer su tek sada shvatili da su ljudima u Vladi oni nitko i ništa.

– Građanima u Velikoj Gorici grijanje je poskupjelo čak 120 posto. Očekivali smo da će nas netko u Vladi barem saslušati, budući da prije svega njih smatramo odgovornima za poskupljenje grijanja – rekao je Marko Perković, predsjednik Udruge. Budući da od vlastodržaca nisu uspjeli dobiti nikakav odgovor, kao sljedeći korak Udruga najavljuje organiziranje velikog javnog skupa kojim će se glasovi svih Velikogoričana ujediniti u jedan - za sniženje cijene grijanja.

– To nije normalno. Znate li koliko stoji grijanje dvosobnog stana u Zagrebu? 450 kuna, a u Velikoj Gorici je 950 kuna! – ljutito je komentirao Perković.

Krivnju, dakako, uz Vladu, snosi i HEP Toplinarstvo, kamo će također odnijeti peticiju.

Umirovljenici plaču
– HEP Toplinarstvo nam 20 godina isporučuje energiju, a tijekom tih godina ništa nije uloženo u mrežu. U Velikoj Gorici postoji 13 minitoplana preko kojih se grijemo. Zašto ih jednostavno ne ujedine u jedan sustav – retorički se pitao Marko Perković.

Udruga građana Velike Gorice osnovana je tek prije dva tjedna, ali kažu da svaki dan primaju pozive očajnih umirovljenika koji im se jadaju i plaču zbog velikih cijena grijanja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije