Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPLJE GRIJANJE Računi će građanima Velike Gorice ovaj mjesec biti veći 48 posto

Velikogoričani ispaštaju zbog političkog obračuna

04.02.2009.
u 23:13

Čak 47 posto poskupjet će grijanje građanima Velike Gorice ovoga mjeseca.

Vlada može reagirati
– Cijena toplinske energije u Velikoj Gorici nije se mijenjala od 2002. pa je to razlog tako naglog poskupljenja. Sad će se cijena samo izjednačiti s onima u Samoboru i Zaprešiću, koji su veće poskupljenje imali 2006. godine, a sada tek za 13 posto – objašnjava Robert Krklec, direktor HEP Toplinarstva.

Gorički gradonačelnik Tonino Picula smatra da je ovako veliko poskupljenje suprotno zakonu te je najavio tužbu Vladinu povjerenstvu za praćenje cijena.

– Ako je Vlada mogla zaustaviti povećanje kamata u bankama u stranom vlasništvu, onda sigurno može utjecati i na HEP. No, pitanje je da li oni to žele – kaže gradonačelnik Picula. Predlaže da se cijena poveća u dva koraka u razmaku od šest mjeseci, što HEP ne prihvaća. Picula upozorava i na to da je poskupljenje došlo baš u vrijeme recesije, pa se boji hoće li građani moći plaćati račune.

– U trenutku kada Vlada još ne želi priznati da je i Hrvatska ušla u recesiju, te kada se svim sredstvima nastoji sačuvati socijalni mir, gotovo 50-postotni rast cijene grijanja nerazborita je i teško shvatljiva odluka – kaže Picula.

Počeo predizborni rat
Zbog poskupljenja Piculi su se obratili građani Velike Gorice, među njima i umirovljenik Mato Grlić.

– Tražili smo od gradonačelnika Picule da nas zaštiti, no po onome što nam je objasnio, bojim se da se više ništa ne može promijeniti – rekao je Grlić.

Umjesto dosadašnjih 400 kuna, Mato Grlić plaćat će otprilike 600.

Posljednja šansa Piculi i Velikogoričanima jest Berislav Rončević, predsjednik Vladina Povjerenstva za praćenje cijena. Međutim, teško je povjerovati da će Polančec kao hadezeovac reagirati da zaštiti građane kojima je gradonačelnik esdepeovac. Predizborni rat u Gorici već je počeo, a trpjet će, kao i uvijek, građani.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije