Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon desetljeća čekanja

Velike vijesti za Zagrepčane na zapadu grada: Važna prometnica napokon će biti produžena

Zagreb: Ulica Medpotoki u naselju Gajnice koja je u planu za produžetak na Samoborsku ulicu
Luka Stanzl/POSEBNA PONUDA
12.02.2024.
u 11:20

U tijeku je izrada glavnog i izvedbenog projekta za prometno rješenje na zapadu metropole, a realizacija će trajati dvije godine

Posljednjih dana velike gužve zbog pripremnih radnji koje je potrebno izvršiti prije sanacije Jadranskog mosta ponovno su u fokus stavile pitanje prometnih problema u metropoli i njihovog desetljetnog (ne)rješavanja. Broj automobila, naime, raste brže nego pronalaženje rješenja za zastoje u prometu.

Na zapadu grada takvog većeg zahvata nije bilo gotovo 20 godina, no sudeći prema najavama projekt koji se obećava godinama uskoro bi mogao u realizaciju. Naime, intenzivirale su se pripreme za dugoočekivani produžetak ulice Medpotoki. Tijekom ove godine u izradi su glavni i izvedbeni projekt koji, osim produžetka prometnice, obuhvaća i gradnju podvožnjaka ispod Aleje Bologne sa spojem na Samoborsku cestu.

– Istodobno, u tijeku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Nakon izrade projektne dokumentacije, riješenih imovinsko-pravnih odnosa te ishođene građevinske dozvole, moći će se planirati provedba javne nabave za sve sudionike u postupku građenja, a nakon toga i izvođenje radova – najavljuju iz gradske uprave.

VEZANI ČLANCI: 

No poznati su i neki detalji kako će realizacija dugo najavljivanog projekta izgledati. Predviđena je rekonstrukcija i gradnja ulice Medpotoki od Samoborske ceste do Jovinovačke ulice u duljini od 765 metara. Zatim, će ulica Medpotoki "zaranjati" ispod Aleje grada Bologne i željezničke pruge kroz armirano-betonski podvožnjak.

Povezivanje Aleje grada Bologne i produžene Ulice Medpotoki izvest će se dvama semaforiziranim T-raskrižjima te gradnjom Spojne ceste na sjeverozapadnom dijelu zahvata. Denivelacija ulice Medpotoki zahtijeva i širu rekonstrukciju susjednih ulica: Aleje grada Bologne, Samoborske ceste, Ulice Sigetje, Ulice Gajnice, Ulice Mahatme Gandhija, parkirališta na raskrižju ulica Medpotoki i Sigetje te pješačkog pothodnika ispod Bologne i željezničke pruge.

Tijekom ove godine trebala bi biti dovršena papirologija, a kada izvođač bude uveden u posao, trebat će mu dvije godine za realizaciju svega zamišljenog. Veći dio financija za projekt planira se osigurati iz EU sredstava, zaključuju u gradu. 

VIDEO: Predstavnica stanara naljutila susjede: 'Vlasnik mora zaustaviti svog psa u lajanju, makar ga uklonio'

Komentara 14

GM
gmižić
12:26 12.02.2024.

Ništa nije kratko ukoliko se dovoljno produži.

DU
Deleted user
11:47 12.02.2024.

Super, samo treba i u Podsusedu spojiti Bolonju i Samoborsku jer je jedna točka ispod pruge kod cementare, druga kod Vrapča treća tek u Sloveniji.

Avatar Idler 3
Idler 3
12:33 12.02.2024.

Nisu li nadvožnjaci jednostavniji, isplativiji i dalko brže se napraviju ? Sam pitam ak negdo zna pojasnit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije