Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

ZET-ov autobus izgorio jutros na pleškoj liniji

autobus izgorio
Foto: VGDanas
1/4
10.03.2015.
u 10:24

U autobusu linije 335 u tom je trenu bilo 6 putnika, ali nitko nije ozlijeđen. Vozilo je iz 2003. i redovito je servisirano

Autobus ZET-a na liniji 335 Velika Gorica - Pleso - Donja Lomnica jutros je izgorio. Nesreća se dogodila oko 8 sati, a autobus na "kružnoj pleškoj liniji" zaustavio se na cesti koja povezuje Pleso i Rakarje, nedaleko od ulaza u vojnu bazu, gdje je u potpunosti izgorio unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, piše portal VG danas.

- Sve se dogodilo u 8.05, kad je vozač primijetio da nešto nije u redu s vozilom. Evakuirao je putnike, obavijestio nadležne službe i sam počeo gasiti požar, no u tome nije uspio - poručili su iz ZET-a.

U autobusu je, navode, u tom trenutku bilo 6 putnika, ali nitko srećom nije ozlijeđen. Autobus koji se zapalio, poručuju iz ZET-a, redovito je održavan i servisiran po uputama proizvođača, a riječ je o vozilu iz 2003.

Uzrok nastanka požara utvrdit će vještačenje. Na samome mjestu događaja zbog nesreće je zatvoren promet.

Foto: VGDanas

Autobus EvoBus s garažnom oznakom 653 proizveden je 2003. godine, a od ožujka prošle godine prometovao je u Velikoj Gorici. Poznato je da su slični modeli imali slučajeve samozapaljenja. Prema fotografijama koje su portalu poslali čitatelji nebo je ispunio gusti crni dim, a plamena buktinja je u svega nekoliko minuta potpuno uništila autobus.

>> Buknuo požar na autobusu koji je prevozio 40 djece

Komentara 6

PI
Pijanec
11:07 10.03.2015.

Nije ni Mecka ono kaj je nekad bila :(

Avatar Gustav
Gustav
13:53 12.03.2015.

ostali samo dugmići :-)

NG
nenad.grofelnik
12:54 11.03.2015.

U ZET-u su lukavo izostavili jednu vrlo važnu informaciju, a ta je kako je to autobus koji osim odlaska na redovne linije izvanredno vozi školsku djecu jer je na zadnjem dijelu markiran žutom bojom. To je bolesno razmišljanje jer ako nitko ne primjeti super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije