Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaduženje

Velika Gorica će za 18 mjeseci ostati bez ukopnih mjesta

groblje kusanec
28.12.2010.
u 12:11

Radovi na groblju u Kušancu, za koje je zemlju od države kupio Tonino Picula, nastavljaju se ove godine

Grad Velika Gorica u idućoj godini zadužit će se za oko 30 milijuna kuna kredita.

Zemlju kupio Picula

Grad koji je dosad bio jedan od rijetkih bez zaduženja taj će novac investirati u kapitalne projekte – gradnju sportske dvorane i groblja Kušanec. Upravo je ovo posljednje nužno i neodgodivo jer će Velika Gorica bez ukopnih mjesta ostati za 18 mjeseci.

Groblje Kušanec smješteno je u južnom dijelu, četiri kilometra od središta grada. Radovi su ondje odavno počeli – riješen je dio trajne ograde, sustav odvodnje oborinskih voda te su sagrađene dvije građevine koje služe za prihvat oborinskih – površinskih voda. Zemljište za groblje kupljeno je od države još za vladavine gradonačelnika Tonina Picule i plaćeno devet milijuna kuna.

Do sada je u njega uloženo 2,5 milijuna kuna, a u dolazećoj 2011. vladajući namjeravaju investirati još 7,400.000 kuna.

Iako još nije poznat datum nastavka radova, zna se da će sljedeće aktivnosti na tome zemljištu biti gradnja odvodnje grobnica, uređenje staza unutar ograde groblja, a već po završetku tih radova bit će omogućeni ukopi.

“Trebalo je razmišljati”

– Groblje je priča koja je na čekanju već deset godina, što se nije smjelo dogoditi. Trebalo je ranije razmišljati jer to je projekt koji će zadovoljiti problem grobnih mjesta za stotinjak godina – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić. Kaže da nema panike jer će za 18 mjeseci Goričani imati novo groblje.

Da nije kreditnog zaduženja problem ukopnih mjesta riješio bi se proširivanjem postojećeg groblja u Velikoj Gorici, što bi opet zahtijevalo vrijeme i novac. Potrebno bi bilo i izmijeniti i prostorno-plansku dokumentaciju.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:35 29.12.2010.

Zemlju kupio Picula Otkud Toninu ti silni novci?? I zašto sad dopušta grobove na svojoj zemlji?

DU
Dudek
12:06 29.12.2010.

Picula jeli to reklama ili mal glupi natpis.

SJ
sjebek
09:41 30.12.2010.

jeeeeeee, imat cemo novo groblje i to tak jeftino, samo 9 mil. za zemljiste i još toliko za groblje. da je malo skuplje čovijek bi posumljao u nekakvo pranje love

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije