Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Večernji list čitateljima zagrebačkog izdanja poklanja vodič Marijanska svetišta u Hrvata

Raskošan vodič na 92 stranice posvećen je štovanju Blažene Djevice Marije
06. prosinca 2018. u 16:32 190 prikaza
Marijanska svetišta u Hrvata
Foto: VL

Hrvatska ima više od tisuću crkava posvećenih Djevici Mariji, a među njima njih nešto manje od tri stotine ima status marijanskih svetišta u kojima hodočasnici posjećuju Gospine slike ili kipove. U subotu 8. prosinca u zagrebačkom izdanju Večernjeg lista potražite vodič Marijanska svetišta u Hrvata na dar i doznajte sve o svetištima posvećenima Gospi.

S obzirom na pristup tematici koji je ponajprije povijesni, a zatim vjerski, u vodiču su obrađeni događaji od naseljavanja Hrvata do danas. Podaci o umjetničkim djelima i građevinama mogli bi zaintrigirati ljubitelje povijesti umjetnosti. Primjerice, likovna djela Ivana Rangera u zagrebačkim Remetama, nekoliko arhitektonskih rješenja austrijskog arhitekta Hermanna Bolléa ili vrhunski primjer baroka u svetištu u Molvama nikoga ne bi smjeli ostaviti ravnodušnima.

Štovanje Blažene Djevice Marije duboko je utkano u povijest hrvatskoga naroda. Stoga u subotu 8. prosinca ne propustite dar u zagrebačkom izdanju Večernjeg lista, vodič Marijanska svetišta u Hrvata.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu