Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Već šest godina skupljaju novac za djecu bez roditelja

Učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog pomažu vršnjacima iz Kuće svetog Josipa i kolegici. U dvorani kina Studentskog centra u petak 21. ožujka u 18 sati će, u povodu Dana škole, izvesti autorsku predstavu Bilo jednom u Titušu, te održati humanitarni koncert. Nadaju se posjetu 1000 ljudi
17. ožujka 2014. u 17:00 3 komentara 1337 prikaza
Gimnazija Tituša Brezovačkog
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Luka će biti znanstvenik, Tin vojnik, a Jakov profesor. Tako ih je za deset godina zamislio i nacrtao njihov vršnjak iz trećeg razreda Gimnazije Tituša Brezovačkog na Gornjem gradu. Riječ je o autorskoj predstavi “Bilo jednom u Titušu” na kojoj će učenici glumiti sebe u budućnosti.

Taj su scenski spektakl osmislili u povodu proslave Dana škole koja će se održati 21. ožujka u 18 sati u dvorani kina SC-a u Savskoj 25. Osim što će se odlično zabaviti, ovi učenici će sav prihod od manifestacije donirati štićenicima iz Kuće svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca.

– Imamo pozitivnu tremu, ali osjećaj je super i još smo više motivirani jer znamo da radimo dobru stvar – poručio je 17-godišnji Tin Raić, jedan od organizatora humanitarne manifestacije.
Nije im prvi put da pomažu. Ove godine pripremaju sedmi humanitarni koncert, a pridružit će im se čak kolege iz Nizozemske.

Na koncertu će sudjelovati stotinjak učenika s kreativnim idejama i velikim entuzijazmom

Damir Jelenski

ravnatelj

– Ukupno će sudjelovati gotovo stotinu učenika. Mnogo je kreativnih ideja, pa će program vjerojatno trajati i više od dva sata – kazao je ravnatelj Damir Jelenski.

Osim što su štićenicima bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Kuće svetog Josipa prije nekoliko dana donirali 160 knjiga, odjeću i igračke, u šest godina su im ukupno prikupili 145 tisuća kuna.
– I lani sam sudjelovao u organizaciji, pa sam išao u posjet štićenicima. Bilo je to predivno iskustvo. Ne zna se tko je bio uzbuđeniji, oni ili mi... Igrali smo stolni nogomet, zezali se i družili – istaknuo je učenik Juraj Cvetko.

Očekuju, kažu, da će na manifestaciji biti oko tisuću posjetitelja, a kupnjom ulaznice od 30 kuna, osim djeci bez roditelja, pomoći će i učenici Hermini koju čeka čak 18. operacija kralježnice. Suradnja s Kućom svetog Josipa, naime, krenula je zbog povijesti škole.

– U ovoj su zgradi prije 383 godine bili smješteni siromašni učenici prve zagrebačke gimnazije na Katarininu trgu, a i Dan škole obilježavamo na blagdan Svetog Josipa – kazao je ravnatelj Jelenski.
Učenici pozivaju sve roditelje, bake i djedove, prijatelje i znance da se odazovu u što većem broju kako bi i ovaj put mogli usrećiti djecu bez roditeljske skrbi.

>>Mladi volonteri postali su brend I. gimnazije

Nenadmašni

145.000 kuna ukupno su svojim humanitarnim koncertima prikupili učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog za štićenike bez roditeljske skrbi iz Kuće svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca.

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • marinmarino:

  Bravo djeco. Najjači ste,,,hvala vam!

 • Avatar fijolica
  fijolica:

  Svaka čast učenicima. Takvi su mladi neophodni za budućnost Hrvatske.

 • Avatar fijolica
  fijolica:

  I hvala VL na ovome članku. Bilo bi dobro da se uvede rubrika u kojoj će se isključivo obrađivati teme o mladima koji imaju i ostvaruju dobre i korisne inicijative (ne vjerujem da je ovo jedini dobar primjer, to bi ... prikaži još! bilo pretužno). Za poticaj i drugima.