Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometne izmjene

Već se 30 godina čeka prolaz od autobusnog kolodvora do škole

nogostup stražnička
22.08.2010.
u 15:44

Prolaz bi išao preko privatnih parcela i tu zapinje, no radi sigurnosti djece to bi se trebalo riješiti, kaže V. Lokner Kralj

Zahvaljujući otkupu dijela zemljišta u Stražničkoj ulici od privatnih vlasnika, na odsječku će između raskrižja te ulice s Vukasovićevom i raskrižja sa Šenoinom ulicom, u sljedećih nekoliko tjedana osvanuti nogostup. Spomenuti će radovi, stoji u priopćenju na službenim internetskim stranicama Grada, povećati sigurnost pješaka, posebice školaraca obližnje OŠ Samobor. A što na vijest o promjenama koje će njene đake dočekati već početkom ove školske godine kaže ravnateljica Vesna Lokner Kralj?

– Pozdravljam gradnju nogostupa, jer on uvijek povećava sigurnost djece, no problematičnijim mi se čini odsječak od Stražničke do Obrtničke, na kojem je nogostup, zbog nedovoljnog prostora, širok svega dvadeset i pet centimetara, pa djeca mimoilazeći se redovito silaze na cestu – upozorava V. Lokner Kralj, i podsjeća da škola od Grada već trideset godina traži da problem riješi gradnjom prolaza koji bi školu povezivao s autobusnim kolodvorom. Iako su parcele na zemljištu na kojem bi se prolaz trebao nalaziti u privatnom vlasništvu, Grad bi se, smatra ravnateljica, radi sigurnosti djece, morao više potruditi da spomenuto zemljište otkupi.

– Prolaz nam obećavaju već trideset godina, no gradski oci, čini se, nemaju dovoljno volje da problem zaista riješe. Na kraju nam ostaje samo ona “Obećanje, ludom radovanje” – kritična je V. Lokner Kralj. No, problem opasnog prilaza školi dijelom bi, doznajemo, moglo riješiti i otvorenje novog autobusnog kolodvora.

– U budućnosti planiramo uvesti kružne autobusne linije koje bi vozile kroz centar Samobora, a jedna bi od njihovih stanica bila i OŠ Samobor – poručuju iz Grada i dodaju da će se pri donošenju odluka i dalje voditi interesom samoborskih školaraca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije