Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Već se 30 godina čeka prolaz od autobusnog kolodvora do škole

Prolaz bi išao preko privatnih parcela i tu zapinje, no radi sigurnosti djece to bi se trebalo riješiti, kaže V. Lokner Kralj
22. kolovoza 2010. u 15:44 0 komentara 1 prikaza
nogostup stražnička

Zahvaljujući otkupu dijela zemljišta u Stražničkoj ulici od privatnih vlasnika, na odsječku će između raskrižja te ulice s Vukasovićevom i raskrižja sa Šenoinom ulicom, u sljedećih nekoliko tjedana osvanuti nogostup. Spomenuti će radovi, stoji u priopćenju na službenim internetskim stranicama Grada, povećati sigurnost pješaka, posebice školaraca obližnje OŠ Samobor. A što na vijest o promjenama koje će njene đake dočekati već početkom ove školske godine kaže ravnateljica Vesna Lokner Kralj?

– Pozdravljam gradnju nogostupa, jer on uvijek povećava sigurnost djece, no problematičnijim mi se čini odsječak od Stražničke do Obrtničke, na kojem je nogostup, zbog nedovoljnog prostora, širok svega dvadeset i pet centimetara, pa djeca mimoilazeći se redovito silaze na cestu – upozorava V. Lokner Kralj, i podsjeća da škola od Grada već trideset godina traži da problem riješi gradnjom prolaza koji bi školu povezivao s autobusnim kolodvorom. Iako su parcele na zemljištu na kojem bi se prolaz trebao nalaziti u privatnom vlasništvu, Grad bi se, smatra ravnateljica, radi sigurnosti djece, morao više potruditi da spomenuto zemljište otkupi.

– Prolaz nam obećavaju već trideset godina, no gradski oci, čini se, nemaju dovoljno volje da problem zaista riješe. Na kraju nam ostaje samo ona “Obećanje, ludom radovanje” – kritična je V. Lokner Kralj. No, problem opasnog prilaza školi dijelom bi, doznajemo, moglo riješiti i otvorenje novog autobusnog kolodvora.

– U budućnosti planiramo uvesti kružne autobusne linije koje bi vozile kroz centar Samobora, a jedna bi od njihovih stanica bila i OŠ Samobor – poručuju iz Grada i dodaju da će se pri donošenju odluka i dalje voditi interesom samoborskih školaraca.

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.