Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WOW-manija

“Već sam izgubio pet godina zbog igre, sad ću još dvije”

WOW (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
08.12.2010.
u 09:50

Prodaja najnovije verzije World of Warcrafta krenula je točno u ponoć, a za sat vremena sve je bilo gotovo

Igra je već pet godina moj život! Čekam skoro devet sati da počne prodaja i nije mi nimalo žao, rekla nam je sedamnaestogodišnja Valentina Prevarek dok se “gužvala” u uskom prolazu ispred prodavaonice Algoritma u Gajevoj - čekajući da u ruke primi svoj primjerak World of Warcraft - Cataclysm. Bila je među prvima koja se našla pred ulaznim vratima koja su se tek otvorila minutu iza ponoći.

Najnovija verzija najprodavanije kompjutorske igrice svih vremena privukla je nekoliko stotina gamera, a najžešći su čak i “kampirali” ispred knjižare, sa svime što ide uz takvu zabavu - hranom, pićem, pjesmom...

Piće, pjesma...

– Izdavač nam je zabranio da se igra prodaje prije ponoći, jer je svjetska premijera zakazana za 7. prosinca – objasnio je Davor Krznarić, glasnogovornik Odjela za multimedije.

– Ovo je urnebes. World od Warcraft jedna je od najvećih navlakuša svih vremena. Igrači ovaj trenutak čekaju već dvije godine, a većina njih u niskom će startu nakon kupnje igre trčati doma i vjerojatno neće ići na posao, faks. Ovo je životni stil – dodao je D. Krznarić, koji je u ponedjeljak navečer bio jednako uzbuđen kao i nekoliko stotina igrača ispred ulaza, “naoružanih” transparentima i majicama s likovima omiljene razonode.

U svijetu postoji više od 12 milijuna aktivnih igrača koji svakodnevno zalaze u virtualni svijet, u borbu protiv raznih čarobnjaka, lovaca, ratnika.

– Ova igra je prije svega socijalizacija, zato što ne bi postojala bez “stvarnih” ljudi. Komunicira se putem slušalica, surađuje, dogovara sljedeće poteze.

Ima onih koji traže bijeg iz stvarnosti, međutim, vjerujem da se većina ipak samo dobro zabavlja – “ludilo” ispred vrata pokušao je objasniti Krznarić, napomenuvši kako je teško onima koji ne igraju objasniti u čemu je čar te igre.

Prodaja točno u ponoć

Začudilo nas je što u redu dugom dvjestotinjak metara nije bilo nikakvog ekscesa, unatoč tome što nije bilo jasno da će svi doći do svog primjerka WOW-a. Na kraju je bilo ipak dovoljno igrica za sve obožavatelje.

– Miroljubivi su i nikad nismo imali problema. Ali, to bi se moglo promijeniti skuže li da nema dovoljno primjeraka. Ne znam što bi se onda dogodilo. Ovo je za njih stvarno veliki dan – kazao je Davor Krznarić.

– Ovaj dan za mene ponovo znači “gubitak života”. Već sam pet godina izgubio zbog igranja, red je da izgubim još dvije – kroz smijeh nam je rekao Dominik Barić, koji je priznao kako je proveo 440 “pravih” dana igrajući tu igru.

Osim u Zagrebu, točno u ponoć prodaja igrice započela je i u ostalim velikim hrvatskim gradovima i svijetu.

– Priča se da kod nas ima oko 20.000 aktivnih igrača. Najviše ih, naravno, ima u Zagrebu, no tu su i Split, Rijeka, Osijek... – objasnio je glasnogovornik, ponosan što je u prvih sedam minuta prodano više od 100 igara po cijeni od 300 kuna.

Na pitanje koliko je ozbiljan biznis s kompjutorskim igricama, Krznarić je bio jasan: – Ovo je posao u kojem se zarađuju milijarde, samo na ovoj igrici. Zanimljiv je podatak da je najbrže prodana kompjutorska igrica u povijesti. U samo 24 sata prodana su gotovo tri milijuna primjeraka.

Mladi, stari, metalci, punkeri, navijači... na jednom mjestu, bez svađe - stvarna moć World of Warcrafta.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
15:33 07.12.2010.

Jadni su ti koji kupuju pored torrenta...

PZ
Porter zg
18:05 14.12.2010.

ma sta se odma svadjate ..chill :o)

MA
malitrn
18:11 15.12.2010.

kako je to dosadno i nepokretno i učmalo....guraš nakaze po ekranu i to zovu igrom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije