Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija

Važno za učenike i studente: Uz e-Maticu bez gužvi kod izdavanja pokaza ZET-a

ZET pokaz
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
21.08.2015.
u 14:06

Učenici i studenti koji već imaju ZET-ovu karticu ne moraju podizati novu već samo produljiti učenički, odnosno studentski status

Učenici i studenti koji imaju ZET-ovu karticu za javni prijevoz više neće morati ovjeravati dokumente u tajništvima škola i fakulteta već će valjanost kartice moći produljiti na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a.

No, moraju u školama, odnosno fakultetima provjeriti je li tajništvo ažuriralo podatke.

– Zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka polaznika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola (e-Matica), učenici onih obrazovnih institucija koje pravovremeno unesu podatke o učenicima za nadolazeću školsku godinu, svoje karte mogu već sad dati napraviti bez prethodnog ovjeravanja bilo kakvih dokumenata – poručuju iz ZET-a. Podsjećaju da učenici i studenti koji već imaju ZET-ovu karticu ne trebaju podizati novu, već samo produljiti učenički tj. studentski status, što se ne naplaćuje.

Jedino učenici i studenti koji prvi put podižu karticu trebaju ispuniti i ovjeriti zahtjev za izdavanje ZET-ove kartice, a studenti trebaju donijeti i indeks s upisanim tekućim semestrom akademske godine. Zahtjev je dostupan na web stranici ZET-a i na svim prodajnim mjestima, a treba mu priložiti fotografiju dimenzija 3 x 3,5 cm. Izrada se naplaćuje 30 kuna.

Komentara 1

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
09:00 22.08.2015.

No, moraju u školama, odnosno fakultetima provjeriti je li tajništvo ažuriralo podatke.Ha.ha,ha,ha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije