Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podbrežnica

Vatra progutala namještaj, školske knjige, odjeću...

'28.12.2010.Zagreb, Hrvatska -  Karlovacka ulica, Velika Gorica.Gradonacelnik Velike Gorice, Drazen Barisic posjetio je zgarista sinocnjeg pozara koji je progutao domove cetvero obitelji.Jasminka Turk
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/3
28.12.2010.
u 16:30

Liječničku pomoć zatražio je 17-godišnji David Ušić, kojem je vatra koju je htio ugasiti, oštetila mrežnicu

Požar koji je preksinoć uništio krovišta četiriju kuća u velikogoričkom naselju Podbrežnica progutao je brojne slike, knjige, uspomene, a nekima i svu odjeću...

Već s ranim prohladnim jutrom četiri obitelji – Ušić, Fak, Matanović i Turkalj – zajedno s policijom zbrajali su štetu. Vrtoglavu. Kako doznajemo, uzrok požara jesu električne instalacije koje su planule u kući bivšeg košarkaša Svena Ušića.

Ipak intervencija Hitne

– Sva sreća da sam bio priseban i odmah sam isključio plin jer tko zna kakva bi to šteta tek bila – rekao je nakon što je iz izgorenog potkrovlja izišao Sven Ušić.

Iako u požaru, srećom, nitko nije teže stradao, 17-godišnji David Ušić koji je prvi primijetio požar ipak je morao zatražiti liječničku pomoć.

– On je prvi primijetio vatru i dim. Od šoka ju je sam pokušao ugasiti, a plamen mu je oštetio mrežnicu oka. Na sreću, nije ništa strašno – rekao je jučer Sven Ušić.

Kolika je točno materijalna šteta, obitelji će doznati tek nakon očevida.

– Starijoj kćeri su izgorjele sve stvari, odjeća, a mlađima sve školske knjige. Djeca su sinoć počela vikati: Nešto gori, nešto gori!... Nismo se ni snašli, već smo bili na ulici. Nisam stigla ni čarape navući. Evo, ovo što imam na sebi dali su mi susjedi kod kojih smo prenoćili – još uvijek šokirana ispričala je 47-godišnja Vlatka Matanović, u čijoj je kući kad je požar planuo bilo dvoje maloljetne djece i 78-godišnja baka. Kao i ostale tri obitelji, i ona se jučer hvatala za glavu – tko će platiti novi krov, uređenje gornjeg kata koji je zbog vode i vatre posve uništen?

– Imam troje djece, obrtnica sam koja je do sada muku mučila s krizom, a sada nas i ovo zadesi – kaže Vlatka Matanović.

Šokirana je bila i 52-godišnja Jasenka Turkalj.

– Južna strana krovišta kompletno nam je izgorjela. Kad je izbio požar spremala sam se u krevet. Čula sam kako susjedi viču i izišli smo na ulicu. Najgore od svega je kako ćemo to sad popraviti – od kuda nam novac? – rekla je umirovljenica Jasenka Turkalj.

I jučer su kao i prve večeri na teren izašli gradski čelnici – gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec.

Obećana pomoć

Iako su obiteljima ponudili smještaj nitko ga od njih nije prihvatio, no vladajući su i jučer obiteljima obećali pomoći.

– Kad završi očevid i kad se utvrdi šteta znat ćemo kako i u kojem postotku će grad pomoći. Naravno da će to biti brzo jer vani je ispod nule, a na četiri kuće oštećeni su krovovi, a zbog vode kojom se gasilo sve se počelo još i lediti. Štete su doista velike – poručio je to dogradonačelnik Ervin Kolarec. Na tu pomoć sve četiri obitelji računaju jer kažu, sami se s tim troškovima nikako neće moći nositi – osim krovišta izgorjeli su im i prozori na prvim katovima, uništeni su im radijatori, namještaj, i podovi...

– Nadamo se da će obećanje i ispuniti – kažu uglas. Jučer su oštećenim obiteljima u čišćenju kuća pomogli brojni susjedi i obitelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije