Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cest is d'best

Vanzemaljci hodali Zagrebom, jedan ušao u ZET-ov tramvaj

vanzemaljci (1)
Milena Zajović/VLM
05.06.2010.
u 00:06

Šokirani građani snimali su ih mobitelima i kamerama, neka su djeca panično vrištala, dok su im druga gazila repove i gurala ih u hladnu fontanu.

Groteskna ružičasta bića sletjela su u petak oko 20 sati na Trg bana Jelačića, nakon čega su se razmilili središtem Zagreba. Šokirani građani snimali su ih mobitelima i kamerama, neka su djeca panično vrištala, dok su im druga gazila repove i gurala ih u hladnu fontanu.

Ovo nije još jedan apokaliptični scenarij Orsona Wellesa, već performans održan u sklopu uličnog festivala Cest is d'best. Odlični slovenski performeri, uvjerljivi u ulogama bića s drugog planeta doticali su zbunjene građane, gospođama koje su čekale tramvaj otimali šešire ("Sotone!", vikala je jedna i pobjegla), ometali zaštitare u transportu novca blindiranim kombijem...

Jednog od performera građani su utrpali u kolica iz supermarketa i naguravali ga po trgu, da bi na vrhuncu općeg ludila koje su izazvali među slučajnim prolaznicima taj "svemirac" završio i ukrcan u tramvaj, koji ga je odvezao u (za stranca) nepoznatom smjeru. Ostatak performera potom se zaputio prema Cvjetnom trgu, usput poremetivši koncert tribute benda Đorđa Balađevića.

Komentara 6

DU
Deleted user
17:40 07.06.2010.

Koje li gluposti!!!! Jedino ne razumijem ove minuse kod komentatora. Ocito da dolaze od organizatora te gluposti. Jer ako je to kultura, onda sam ja totalno nekulturan!!! I jos sam ponosan na to!

UK
Ugo Kajvez
20:11 06.06.2010.

Bandić kad skine einzug poslije radnog vremena .....

LI
Lisnjak
09:46 05.06.2010.

djecja posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije