Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jarun i Bundek

Uzorak pokazuje da je kvaliteta vode – izvrsna, građani na oprezu

23.06.2015.
u 11:21

Analize su početkom mjeseca pokazivale da je u vodi Escherichia coli, a sada nije nađeno ništa

Kakvoća vode na Bundeku i Jarunu izvrsna je te nema nikakve opasnosti za kupače. Novi je to rezultat istraživanja Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar nakon što su tamošnji djelatnici analizirali vodu čiji su uzorak iz dvaju jezera uzeli 9. lipnja, nekoliko dana nakon što su gradonačelnik Milan Bandić te gradski Ured za zdravstvo polemizirali o količini bakterija u vodi, odnosno o tome je li se sigurno kupati u gradskim jezerima.

Podsjetimo, početkom mjeseca na sjednici Gradske skupštine istaknuto je da je kupanje na Malom jezeru i Otoku Univerzijade na Jarunu nepoželjno zbog povećane koncentracije bakterije Escherichije coli, da bi samo dva dana nakon toga gradonačelnik te pročelnica Ureda za zdravstvo uvjeravali Zagrepčane kako opasnost za zdravlje sugrađana ne postoji.

Kako se mišljenje promijenilo u samo dva dana, još uvijek se ne zna, međutim, gradonačelnik je tada najavio da će se obaviti novo uzorkovanje vode, koje je sada pokazalo da je kupanje u jezerima potpuno sigurno. Ipak, brojni izletnici koji su se jučer našli na Bundeku, uz roštiljanje i dobro druženje, odlučili su se samo na sunčanje.

– Prije smo se znali i kupati, ali sada radije ne bismo s obzirom na nedavne glasine o nečistoći vode – rekao je Albert Filko, čija je supruga Đurđa istaknula još neke nedostatke jednog od "zagrebačkih mora". Kako je rekla Filko, kabine za presvlačenje nisu u funkciji, samo je jedan restoran, a nema ni ležaljki i suncobrana. 

Komentara 5

Avatar links
links
20:27 23.06.2015.

popio je sve bakterije bandit, lopina je žedna!!!

Avatar Honduras
Honduras
11:51 23.06.2015.

treba biti stvarno očajan da se kupaš u tim barama...

NE
nepoznatinetko
18:16 23.06.2015.

Kad je Bandy naredio, čudo da nisu ustanovili da je voda postala ljekovita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije