Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio 'Auzmeš'

Tomašević: 'Besplatnom parkiranju na rezerviranim mjestima u centru došao je kraj!'

Zagreb: Tomašević i Child se obratili medijima nakon zajedničkog sastanka
Goran Stanzl/PIXSELL
19.03.2024.
u 12:02

Većina tih mjesta vratit će se u cirkulaciju, ponajprije za stanovnike centra Zagreba

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su gradilište nove zagrebačke tržnice Vrapče.

Radovi na rekonstrukciji odnosno rušenju stare tržnice Vrapče i izgradnja nove, suvremene tržnice, počeli su prošli tjedan, a radi se o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon gotovo 30 godina. Ukupna je vrijednost projekta 2,3 milijuna eura.

O novoj tržnici govori se već više od 30 godina i jedno je od redovitih obećanja prije svakih lokalnih izbora u Gradskoj četvrti Podsused Vrapče. Tržnica Vrapče propada već godinama, tijekom tjedna otvoren je samo jedan pult, a u obližnjem parku okupljaju se sumnjivi tipovi, što dodatno pridonosi tome da prostor svi izbjegavaju iako se radi o jedinoj tržnici u radijusu od nekoliko kilometara.

– Bilo je to jedno od naših obećanja u kampanji. Radovi traju tjedan dana, stari objekt je srušen, a nova bi tržnica trebala biti gotova do Božića. Ovo je prva kapitalna investicija u gradske tržnice u 30 godina. Planiramo investicije i u Utrinama, Trešnjevki... Vrijednost radova je tri milijuna eura. Imat će parkirališnu garažu s 21 mjestom – poručio je Tomašević te dodao kako se radi na studiji revitalizacije tržnica. 

– Nema mnogo europskih gradova gdje možete svaki dan kupiti svježe povrće i voće i mi želimo unaprijediti tu tradiciju – zaključio je  Tomašević i najavio kako će 31. ožujka i 1. travnja, odnosno na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak biti sajamski dani

Govorio je potom o novoj odluci o rezerviranim parkirnim mjestima koja je u savjetovanju. 

– Kao što smo uveli reda u korištenje poslovnih prostora i gradskih stanova, korištenje terasa, sada ćemo uvesti red u korištenje parkirnih mjesta. Do 13. travnja je u savjetovanju, očekujem da će odluka biti izglasana 25. travnja. Utvrdili smo da uglavnom u centru imamo oko 2000 rezerviranih parkirnih mjesta koja koriste državne institucije, udruge, stranke, veleposlanstva, privatna poduzeća suprotno propisima te da o tome nikada nije vođena evidencija. Da stvar bude gora, samo nekolicina tih mjesta se plaćala, a velika većina ih se koristila besplatno – objasnio je. 

Zagreb: Tomašević i Child se obratili medijima nakon zajedničkog sastanka
1/17

Većina tih mjesta vratit će se u cirkulaciju, ponajprije za stanovnike centra Zagreba, a to je sukladno nedavnoj odluci Visokog upravnog suda. 

– Donijeli smo nove kriterije. Pravna osoba ima pravo na najviše tri mjesta, smiju biti isključivo ispred sjedišta ili poslovnog prostora u krugu od sto metara. Maksimalno 10 posto parkirnih mjesta u ulici će moći biti rezervirano, a svi će podnijeti nove zahtjeve – najavio je Tomašević. 

Iznimno, državna tijela mogu dobiti više od tri mjesta, ali uz naplatu. Moguće je i da veleposlanstvo dobije više od tri, ali također uz naplatu i samo ako hrvatsko veleposlanstvo ne plaća parking u toj zemlji. 

– Napravili smo "auzmeš" i krenuli ispočetka – poručio je. Roditelji koji ostavljaju djecu u vrtiću dobit će svojih pet parkirnih mjesta koja će se moći koristiti od 7 do 9 i to 15 minuta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentara 30

TO
tow
11:42 19.03.2024.

Što će biti za povlaštenim parkirnim mjestima bračnog para Kekin?

LA
larala
11:30 19.03.2024.

Što je ovo? ..."UŽIVO Tomašević u Vrapču otvara novu tržnicu za tri milijuna eura. Otvara se oko Božića"... Tomašević otvara tržnicu koju će otvoriti za Božić ???? Koliko će još puta ta nesposobna garnitura otvoriti tu tržnicu od koje vrloo vjerojatno neće biti ništa?.....

KU
kublajkhan
11:42 19.03.2024.

Ako je Uskrs sajamski dan, očekujem da Tomašević, Benčićka i ostali sateliti preuzmu blagajne u konzumima. Benčićka može bit i mesarka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije