Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRCAJU U DUGOVIMA

Holding traži člana Uprave koji će se baviti financijama. Tomašević: Ne mogu isključiti skuplje komunalije

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
05.10.2021.
u 11:11

– Prethodna uprava donosila je odluke koje je smatrala najboljima, sadašnja uprava revidirat će te odluke. Nije na meni da se miješam u kadrovske odluke – kazao je Tomašević vezano uz odluku o povećanju plaća direktorima

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovitu konferenciju za medije. 

U početku se gradonačelnik osvrnuo na organizaciju Adventa. Rekao je da će ove godine za kućice biti održana licitacija. Planirane su 93 kućice na pet lokacija. Rekao je da će se paziti i na kvalitetu ponude na tim kućicama.

– Natječaj traje do 18 listopada. Početne cijene kreću od 1000 do 30.000 kuna, ovisno o lokaciji. Odlučili smo se da idemo na manje kućice. Zrinjevac i Tomislavac koji neće imati kućice također će biti ukrašeni – kazao je Tomašević.

– Ne znajući u kojoj mjeri će se moći koristiti klizalište na Adventu zbog epidemioloških mjera, a uzimajući u obzir njegove visoke troškove, odlučeno je da ga neće biti ove godine – dodao je.

Dodao je i da su svi klubovi u Gradskoj skupštini dali podršku da se ide dalje s projektom Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

– Radi se o projektu koji je dobio 57 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Troškovnik je napravljen prije potresa i po cijenama koje su bile tamo. Procjena je bila 45 milijuna kuna, a najjeftinija ponuda koja je došla bila je 40 milijuna kuna veća od toga – kazao je gradonačelnik.

PITANJA NOVINARA

– Prethodna uprava donosila je odluke koje je smatrala najboljima, sadašnja uprava će revidirati te odluke. Nije na meni da se miješam u kadrovske odluke – kazao je Tomašević te najavio raspisivanje natječaja za četvrtog člana uprave koji će se baviti financijama.

– Vjerujem da se radilo o kadrovskim odlukama koje su smatrali najboljima. Nisu te odluke vječne, sve se može revidirati – dodao je komentirajući odluku o povećanju plaća.

Na pitanje o stanju duga Holdinga, Tomašević je odgovorio da analize revizorske kuće još traju.

– Stanje je teško. To nikad nismo skrivali – ustvrdio je.

Kazao je i da su imali dobar sastanak u vezi sa zagrebačkom žičarom.

– Nadam se da će i žičara uskoro početi raditi i da ćemo imati prihode od toga – rekao je.

Na pitanje sprema li se Zagrebu poskupljenje komunalija, Tomašević je odgovorio da to ne može isključiti. Komentirao je navode da je šef Holdinga povećao plaće dijelu zaposlenika prije nego što je smijenjen.

Vezano uz povećanje plaća dijelu zaposlenika, kazao je da ima saznanja da su povećani neki koeficijenti, ali da ne zna detalje. Osvrnuo se i na kritike zbog otpremnina razriješenim članovima koji su na toj poziciji bili samo tri mjeseca.

Otpremnina od tri mjesečne plaće mi se čini normalna za jednog člana uprave. U privatnom sektoru su i veće – kazao je Tomašević.

– Nadzorni odbor ima ulogu da nadzire upravu, a ne da upravlja. Nije bilo suradnje, ali nije bilo ni suradnje s tim izabranim članovima uprave. S obzirom da nismo imali suradnju, došlo je do razilaženja. To je normalno – kazao je.

Upitan o odluci DKOM-a, kazao je:

– Državna komisija donijela je odluku kojom je osporila poništenje javnog natječaja. Meni je obrazloženje nelogično. Možda je problem zakona. Mislim da su bitne okolnosti promjena vlasti. Odluka je donesena takva kakva jest, mi smo legalisti, moramo je poštovati. Potpisat ćemo okvirni sporazum s ove dvije tvrtke. Međutim, ne moramo taj sporazum i konzumirati.

Ključne riječi

Komentara 55

DU
Deleted user
11:52 05.10.2021.

Čovjek koji praktično nije ništa u životu radio našao se u prilici da mora raditi. Debakl je zajamčen.

DU
Deleted user
11:21 05.10.2021.

Dragi senfek dej ti nami povedaj tko od tvoji pajdašov i koji dio Zet-a oće privatizjerati,,,zate su dečki bili nepoćudni i nisu šteli surađivati , ha ha ha

GE
Gefufna
11:27 05.10.2021.

Ovaj parazit stalno ima izraz lica ko da se taj cas usrao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije